На Волині виявили масове поховання поляків, ‒ ЗМІ

На Волині виявили масове поховання поляків, ‒ ЗМІ
Масове поховання знайшли українські та польські археологи під час спільних розкопок в Володимирі-Волинському, що на Волині.

За кокардами на шапках загиблих та військовими і поліцейськими ґудзиками на одязі було встановлено, що в похованні знаходяться рештки понад 300 поляків, ‒ пише ВВС з посиланням на Gazeta Wyborcza.

За словами видання, всі вони були вбиті пострілом у потилицю в 1940-41 роках та, скоріш за все, були жертвами НКВД. На даний момент ідентифікувати загиблих вкрай важко.

«Можемо тільки робити припущення. Це могли бути полонені, які будували бункери лінії Молотова. А, може, це були в’язні місцевої в’язниці, яких вбили совєти перед тим, як Володимир-Волинський зайняли німці після 22 червня 1941 року», ‒ каже журналіст Павел Боболовіч, який був присутній під час розкопок.

Пошукові роботи проводяться на території старовинного городища. «Це дуже складна робота. Довкола багато місць масових вбивств, де поховані жертви. Всього в цьому місці поховано понад 2000 людей, більшість з яких – громадяни Польщі», ‒ каже Боболовіч.

На цьому місці НКВД розстрілював як поляків так і українців, а після літа 1941 року нацисти проводили тут розстріли євреїв, додає видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І бандерівцям цього злочину не припишуть? дивно...
Відповісти
Бандерівці - це ідеологічна вигадка відділу пропаганди КПСС, а ОУН-УПА - це історична дійсність, яку навіть невігласи зі свободи та клоуни КПУ ніколи не зможуть зганбити і затерти.
Відповісти
займались тільки національно-визвольними змаганнями...
Відповісти
В Володимирській тюрмі розстріли проводили тільки енкаведисти.Німці розстрілювали євреїв біля села П`ятидні про що говорять всі старожили. Перед початком війни за наказом енкаведиста Мальцева всіх арештованмих в цій тюрмі розстріляли енаведисти разом з так названими партактивістами. Про це також говорять старожили. Дехто з дітей і онуків цих катів і далі живуть в місті, можливо є ще живий хтось з катів.Тут були розстріляні і мої близькі рідні вина яких була в тому, що любили Україну.
Відповісти
Сумно але факт, 90% волинян не знають своєї історії, не знають могил своїх прадідів....
Відповісти
Останні новини
На Волині виявили масове поховання поляків, ‒ ЗМІ
21 жовтень, 2013, 16:44