Будівництво в центрі Луцька: суди шість років визначали, хто правий. ВІДЕО

Будівництво в центрі Луцька: суди шість років визначали, хто правий. ВІДЕО
У Луцьку суд лише через шість років виніс остаточний вирок в суперечці між двома сусідами через будівництво в центрі міста.

Ще в 1999 році одна з луцьких фірм отримала право власності на нежитлове приміщення на вилиці Сенатора, 1, частина якого виходить на проспект Волі, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Через рік ця ж фірма уклала договір оренди прилеглої землі площею 82 квадратних метри строком на два роки. Пізніше виготовила проект на реконструкцію нежитлового приміщення із добудовою магазину. Проектом також було передбачено будівництво другої черги. Проте, земельну ділянку, на якій вона мала б бути, підприємство не отримало.

Коли будівництво першої черги завершилося, до їхньої зовнішньої стіни впритул звела триповерхове приміщення мешканка Луцька Лариса Білоус. Тоді ж, у 2007-му, між сусідами почалась судова тяганина, яка триває дотепер.

Представник підприємства Володимир Поха розповів: «Дані особи без нашої згоди почали здійснювати прибудову до нашого приміщення. По-перше, використавши наш проект, за який ми заплатили кошти, і купили без нашої згоди, замурували нам вікно, крім того порушення, як на нашу думку будівельних норм, здійснили до нас прибудову».



Із квартири площею понад 24 квадратних метри виросло приміщення площею у 149 квадратів, а документів, які б засвідчували право Лариси Білоус на новозведене приміщення не було, - стверджують сусіди. Окрім того, жінка ні у кого з них дозволу на проведення будівництва не взяла. А зі всіх документів мала тільки один – дозвіл на початок будівельних робіт.

«Який в принципі був скасований, який визнаний незаконним, і щодо нього дана правова оцінка судами першої апеляційної інстанції», - зауважив Володимир Поха.

Ще тоді, в 2007-му, підприємці написали скаргу до головного архітектора Луцька, а пізніше були змушені звернутися в суд. Служителі Феміди заборонили будівельні роботи, проте зведення продовжилося.

Варто зазначити, що жінка - дружина колишнього головного природоохоронного прокурора Волині Миколи Білоуса, який, до слова, відстоював інтереси своєї дружини у всіх судових інстанціях. Під час останнього засідання у Волинському Апеляційному суді забудовники програли справу. Цікаво те, що на боці незаконного забудовника виступив і юридичний відділ Луцької міської ради.

Володимир Поха розповів: «Ми стикнулися з такою позицією міської ради, що, апелюючи до суду апеляційної інстанції, міська рада відстоює сугубо незаконну позицію, щодо захисту права власності сторонньої фізичної особи нотаріуса Білоус».

Зрештою, Апеляційний суд скасував свідоцтво на право власності на прибудовану споруду Людмили Білоус, яке жінка отримала в період, коли діяла постанова про продовження будівельних робіт. Між тим, мешканці двоповерхівки, до якої прибудувалась підприємлива жінка, кажуть, що від сусідства із нотаріальною конторою вигоди не отримали ніякої.

«В нас тут береза була, тут в нас вишня росла, березу спиляли, вона їм заважала, вишню зламали, бо впала береза, сказали, що посадять дерева, дерава не посадили…», - розповіла жителька будівлі.

До слова, це не перше порушення, за яким стоїть родина Білоус. Головне управління Міністерства доходів у Волинський області розшукує Дмитра Білоуса - сина Миколи та Людмили Білоус.

Чоловік організував незаконну фінансово-господарську діяльність приватного підприємства в лісопереробній галузі та умисно ухилявся від сплати податків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Родина шахраїв.
Відповісти
Ні, прокурорів!
Шахраї порівняно з ними, тюльки.
Відповісти
В. Поха, як останній крахобор, не розраховується з людьми, яких наймає виконати дрібні роботи. Спочатку погоджується на ціну, поспішає, підганяє, а потім торгується і предявляє претензії до вартості робіт.
Відповісти
Останні новини
Будівництво в центрі Луцька: суди шість років визначали, хто правий. ВІДЕО
22 жовтень, 2013, 08:32