В МНС кажуть, що на Волині буде масштабна повінь

В МНС кажуть, що на Волині буде масштабна повінь
У другій половині березня на Волині МНС очікує масштабних підтоплень.

Про це повідомив директор департаменту цивільного захисту МНС Віталій Квашук, інформує Дело.

Окрім Волині, за словами чиновника, найбільше постраждають також Рівненська і Львівська області.

«Очікується значний паводок, який призведе до підтоплення споруд, господарських об’єктів на річці Прип’ять і її притоках у Волинській області (Любешівський район і Луцьк), а також в Рівненській області (Зарічнянський район)», — сказав він.

Крім цього, небезпечний розвиток водопілля очікується на річках басейну Західного Бугу (в Сокальському районі Львівської області в Червонограді), на українській частині річки Дунай, а також на Дніпрі.

Також, за словами Квашука, не виключається можливість негативного впливу високих рівнів води на стан водозахисних дамб, затоплення, часткового затоплення територій і державних об'єктів в окремих населених пунктах в Закарпатській області, Львівської Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Найбільш ймовірні терміни початку весняної повені припадають на другу половину березня. У той же час Квашук зазначив, що відомство разом з іншими державними органами виконує заходи з підготовки до проходження повені.

Зокрема, сформована міжвідомче угруповання сил з реагування на ситуації, пов'язані з підтопленням, в яку, окрім представників МНС, увійшли представники комунальних служб та Державної прикордонної служби.

До складу угруповання входять 40 тисяч осіб і 3,5 тисячі одиниць техніки.

Нагадаємо, що за прогнозом Волинського гідрометцентру, на Волині максимальний рівень паводку буде в середині березня. Ситуація залежить від кількості опадів, які випадуть, і від людського фактору.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: повінь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В МНС кажуть, що на Волині буде масштабна повінь
24 лютий, 2012, 17:27