В уряді повідомили, коли українцям повернуть лікарняні

В уряді повідомили, коли українцям повернуть лікарняні
У Кабінеті міністрів планують віддати українцям "лікарняні" гроші протягом місяця.

Як відомо, громадяни України скаржаться на затримку пенсій, дитячих грошей і лікарняних, - пише ТСН з посиланням на Вести.

При цьому лідером з заборгованості соцвиплат є Дніпропетровська область. Наприклад, Андрію Погорєлову з Марганцю досі не виплатили 1200 гривень за лікарняний за серпень.

"Такі заборгованості по всьому місту", - повідомив він.

А ось його землячка з Апостолова Ірина Барсукова знаходиться в декреті з 23 серпня і також ще не отримала грошей.

"Скоро в пологовий будинок, а грошей немає. ФСС перерахувало кошти ще 10 жовтня на казначейство міста, але грошей немає", - каже вона.

Про затримку пенсії на два-три дні говорять в Харківській і Чернігівській областях, а про затримку декретних грошей - у Київській.

Зазначимо, ще в п'ятницю, 18 жовтня, міністр соцполітики Наталія Королевська повідомила, що всі заявки на виплату лікарняних з вагітності та пологів, що надійшли в Фонд соцстрахування до 1 жовтня, профінансовані. Винятком стала лише Одеська область.

У прес-службі Мінсоцполітики зазначили, що кошти на виплату дитячих грошей були перераховані в усі регіони. Цю інформацію підтвердили і в казначействі. Що стосується заборгованості за лікарняними, то ці проблеми обіцяють вирішити протягом місяця.

Тим часом, Держслужба зайнятості заявила, що максимальний термін перебування безробітних на обліку планується скоротити до чотирьох місяців з нинішніх шести місяців і більше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні накопичилося величезна заборгованість з соціальних виплат. Зокрема, в Києві в жовтні заборгованість склала 119,6 млн гривень, у Дніпропетровській - 75,8 млн гривень, у Донецькій - 96 млн гривень, в Харківській - 31,8 млн гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У нас на підприємстві ще не виплачені лікарняні, які були подані 20 вересня 2013 року. Це вже сьогодні виходить, що 22 робочий день не проплачені лікарняні. А згідно їхніх розяснень, то повинні бути заплочені за 10-ть робочих днів. Так що кому притензії виставляти. Добре, що хоч пан президент приїжджав і до того періоду всі лікарняні були виплачені.
Відповісти
Дружина з початку вересня на лікарняному... майже ДВА місяці - жодних виплат !!!
Відповісти
Останні новини
В уряді повідомили, коли українцям повернуть лікарняні
22 жовтень, 2013, 09:24