У Луцьку хочуть, щоб мешканці співфінансували ремонт дахів. УТОЧНЕНО

У Луцьку хочуть, щоб мешканці співфінансували ремонт дахів. УТОЧНЕНО
Поточний ремонт дахів у Луцьку здійснюватимуть за рахунок коштів, які мешканці сплачуватимуть за комунпослуги.

Про це 22 жовтня під час оперативної наради заявив луцький міський голова Микола Романюк.

За його словами, подібна практика вже є у багатьох містах України. Міський голова нарікає, що мешканці нижніх поверхів неохоче платять за утримання дахів, адже, як вони стверджують, в їхніх квартирах не тече зі стелі. «Люди кажуть, що їм все одно», - пояснив Романюк.

Проблема з протіканням дахів у Луцьку велика – туди періодично треба спрямовувати кошти на ремонти. Ця справа буде ефективнішою, якщо мешканці будуть зацікавлені у ремонті дахів, - вважає мер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЖКГ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 31
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А за підїзд і вхід в нього - першого! А "середина" бамбук курить...?! А ху-ху не хо-хо?!:)
Відповісти
За дахи жильці верхніх поверхів, за комунікації у підвалах жильці нижніх поверхів, а жильці посередині за утримання будівельних конструкцій посередині.
Я розумію, що один хворий таке озвучив ну пане голово треба озвучувати слушні думки а не для піару в ЗМІ!
Є звичайно резон якщо жилець верхнього поверху влаштував з там тобі мансарду та ререкрив (шатром) її тоді він і утримує цей дах. Тоді ця репліка є логічною.
Ви б ліпше дали змогу людям відмикатися від централізованого опалення то може на зекономлені кошти жильці і відремонтували собі дахи.
Відповісти
За тих хто влаштовуе на дахах собi мансарди турбуватись не варто - там порядок.
Відповісти
Можливо пакетом прийняти, щоб мешканці платили за утримання будинку і ремонтували все самі.
Відповісти
А чи зараз не так? Ви щось робите біля та для будинку а ваше ЖКП цю роботу записує собі і списує гроші. Ви бачите акти виконаних робіт це ж чистої води махінація та шахрайство.
Подібна ситуація і у школі постійно вчителі вимагають у мого сина розказувати де він літом відпочивав і я упевнена, що потім вони собі приписують ці заслуги і списують гроші. А на усе дай бо бідна освіта. Менше красти треба.
Відповісти
Прикро.

Мені здавалося, що міський голова мав би розбиратися в таких елементарних питаннях.

От я, наприклад, податки платити не хочу. Вважаю, що їх повинні платити тільки багаті. Нехай Романюк вносить відповідну ініціативу...
Відповісти
Браво!
Відповісти
Хай вносить. ++++++++++++
Відповісти
А коли в мене прорве батарею і затопить сусіда знизу, то нехай він платить за утримання цих батарей.
Відповісти
Надi мною на п`ятому живуть алкашi, якi топили мою кватиру за трийцятьпять рокiв разiв двайцять.
Хай попробують з них щось взяти на ремонт даху.
Відповісти
Концерт...ужас...
Відповісти
як бувший мешканець 9-го, останнього поверху скажу- нікого із сусідів нижніх поверхів твої проблеми із протікаючою кришою не цікавлять.
тече - розбирайся сам, і приходилось розбиратись. але так як будинок то є структура спільна то і вирігувати треба все спільно.
щоб не було як у відомій притчі про братів, один з яких хотів знести свою частину будинку, а саме перший поверх...
Відповісти
Романюк - ти ЛОХ!
Відповісти
А МИ ХОЧЕМО НОВОГО МЕРА!!! Для більшості людей не все одно!!! Можливо тоді управління нашим містом буде ефективніше.
Відповісти
Бред. повний. мабуть та криша не тільки у жильців їде!
Відповісти
Тю, якщо мерія каже, що їм все-одно, тече комусь там на голову дощ чи ні, то, звичайно , - тільки жителі верхніх поверхів. Вони і багатші, і з мокрими головами, і безмежно люблять тих, хто живе під ними - тож обовязково все заплатять...
Відповісти
ОСББ і всі мешканці вирішують проблеми будинку спільно і баста!!!
Відповісти
ось це дійсно вихід створювати ОСББ...
хоча зі старішими буданками там трішки проблемно це зробити...
Відповісти
жителі майже і так самі купують матеріал на перекриття даху...в деяких випадках жек може дати декілька рулонів всього, наприклад потрібно 7 рулонів руберойду, а вони дадуть 2-ва рулони, і кажуть купейте самі решту у нас нема коштів...
Відповісти
а списують 7 ;)
Відповісти
звільнився із жеку 6-ть місяців тому і нажаль не пригадаю як вони роблять...загалом це дуже одиничні випадки були коли жек давав рулони руберойду...а коли були обслуговування шиферних дахів, то взагалі із словами: "їдьте там щось найдете на чердаку, підлатаєте"...

Відповісти
Якщо треба 7 то списують 8-10 рубероїд треба класти у кілька слоїв.
Вони списують усе від 30 віників на одного двірника у місяць, до труб, цегли, панелей, балок, бензина. А на додачу ще можуть вкрасти і без списування.
Всі вами встановленні декоративні огорожі та облаштування вже описані у їх звітах всі покоси трави вже описані у їх звітах як їх робота а бензина вкратена і коса списана.
Відповісти
цілком правда...
Відповісти
Пане Романюк,ви пишите, що власники нижніх поверхів не хочуть оплачувати ремонт даху, а інтернети вони собі підключати хочуть, які і встановлюються на дахах будинків,що спричиняє пошкодження і руйнацію даху і затоплює останні поверхи. І де ваша логіка, тоді хай нижні поверхи і проводять собі інтернети через свої стелі....
Відповісти
Оце пане Романюк так оцінюють вашу та Сокловської роботу по керуванню ЖКГ, а заодно дупутаський корпус - оплату на утримання будинків підвищили, а куди гроші ідуть, не хочете показати, кудись ідуть, нащо людям знати..
Відповісти
Новину уточнили. Тепер змінюється і зміст усіх написаних вище коментарів.
Відповісти
З прес-служби Романюка позвонили і "ткнули" журналістам ВП щоб виправили, а то меру критика не подобається!:) Але по суті, коли нема фінансування, суть не змінюється!:
Відповісти
Тоді хай за ремонт підвалу будинку платять ті хто живуть на першому поверсі)))) Романюк БРАВІСІМО!!!!!!! Що вчора курив????
Відповісти
В такий спосіб у влади є бажання прикрити масові розкрадання коштів в ЖЕКах в минулі роки. Думаю Осіпов знайде всі попередні рішення, уважно вивчить структуру тарифів і подасть позов - тоді начувайтесь! Що стосується самої ідеї, то ліпіни її автору не допоможуть! Місту необхідні позачергові вибори міського голови!
Відповісти
нікого не хвилює чи протікає дах,капає в тебе ти і плати...так рахують мешканці нижніх поверхів...а ЖКГ тяне з тебе стільки грошей і спочатку кажуть що 1 рулон рубероїду ніби спонсорують))на квартиру,наприклад,треба 5 рулонів а вони кажуть 7
Відповісти
Пане Романюк, поясніть, як це співфінансували? Так як у моєму випадку було? Ми самі оплачували вартість матеріалу і перекриття, ЖЕК тільки робичих дав ("співфінансував" робочих), яким також заплатили за перекриття балкону, бо це виявляється не територія ЖЕКу.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть, щоб мешканці співфінансували ремонт дахів. УТОЧНЕНО
22 жовтень, 2013, 09:42