Губернатор Волині розповів про свій «комфорт» в уряді

Губернатор Волині розповів про свій «комфорт» в уряді
Голова Волинської ОДА Борис Клімчук заявив, що почував себе комфортно на вчорашньому засіданні Уряду, бо Волинь вигідно виглядала на фоні інших регіонів.

Про це він розповів під час оперативної наради в облдержадміністрації у вівторок, 22 жовтня.

Як зазначив Клімчук, на засіданні Уряду, яке відбулося у понеділок, 21 жовтня, «поліські» голови адміністрацій звітувалися про перебіг осінньо-польових робіт та перспективи наступного аграрного року.

«Хочу сказати, що мені вчора було доволі комфортно на засіданні Уряду. Статистика справна, маємо позитивний баланс за 9 місяців, серйозний ріст по харчовій галузі. В цьому ми єдині з 4 поліських регіонів», – зазначив губернатор Волині.

Про успіхи в аграрному секторі розповів заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк.

«Людям за паї в цьому році уже нараховано 101 мільйон гривень, а в 2010-ому році – 40. Можна динаміку прослідкувати. Плата за землю цього року 110 мільйонів, у 2010-ому – 70 мільйонів гривень. Тобто, земля – це той важливий ресурс, який дає можливість жити всім: від сільської ради до обласного бюджету», – розповів посадовець.

Окрім того, він зазначив, що на Волині завершується збір врожаю. Мовляв, залишилися лише кукурудза і соя. Загалом же в області очікують 910 тисяч тонн валового збору зерна. «Це без ріпаку і без сої, а це ще 120 тисяч тонн. Якби їх рахували, то вже б мільйон мали», – додав Віталій Карпюк.

«Треба постаратися, щоб по зерну зробити мільйон», – зауважив на це Борис Клімчук. Заступник же губернатора сподівається, що таких обсягів вдасться досягнути наступного року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, АПК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яке відношення до тих тонн має "скулинське органічне добриво"? Він сіяв, орав, забезпечував паливно-мастильними, с/г технікою, засобами захисту? Що він робив? Це те саме що рахувати зірки і розповідати всім що ти їх запалюєш.
Відповісти