Волиняни колядками, щедрівками і віншуваннями зібрали для ЗСУ понад 215 тисяч гривень

Волиняни колядками, щедрівками і віншуваннями зібрали для ЗСУ понад 215 тисяч гривень
Жительки сіл Камінь-Каширщини вирішили допомогти для захисників України. Більшість волинян збирали кошти за допомогою творчості - колядуючи, щедруючи та прославляючи Бога.

Про це повідомляє газета "Полісся".

«Сьогодні кожен як може долучається до допомоги: хтось пече, майструє, хтось робить окопні свічки, а ми вирішили допомогти творчістю. І не організуватися на колядування просто не могли. Адже із наших сіл – Тоболів та Старих Червищ – дуже багато чоловіків стали на захист України і сьогодні ризикують своїм життям на передовій», — зауважила директорка будинку культури з Тоболів Любов Трушик, розповідаючи про те, як творчому гуртові закладу культури вдалося зібрати десятки тисяч гривень на потреби воїнів-односельчан.

Протягом п’яти днів колектив у складі Вікторії Шеметюк, Євгенія Бартошика, Наталії Юрчик, Юлії Герасимчук, Любові Трушик (на фото) ходив колядувати. Із хати у хату по всьому селі несли тоболяни віншування, а їм відячували за це, жертвуючи на ЗСУ кошти. Загалом вдалося назбирати 64 тисячі.

«Щиро вдячні жителям Тоболів за їх жертовність та небайдужість. Приємно, що в цей непростий час ми єднаємося у спільній меті. А в єдності сила нашого народу», — каже Любов Трушик.

Зібрані кошти колядники уже віддали місцевим волонтерам Вікторові Мартинюку, Степанові Лисику, Валентинові Мартинюку. Хлопці відправилися на передову у черговий рейс з допомогою задля наближення Перемоги.

Долучилися до допомоги ЗСУ і учні Хотешівського ліцею, які колядками і щедрівками зібрали 30 тисяч 621 гривню. Діти разом із класними керівниками, незважаючи на несприятливі погодні умови та бездоріжжя, доклали частинку своєї душі і милосердя задля наближення перемоги.

До придбання ліків та парафіну, з якого виготовляють окопні свічки на фронт, долучилися школярі Пнівненського ліцею та учні Соснівської філії. Загалом заколядували майже 4 з половиною тисячі гривень.

У Погулянці щедрувальники місцевого аматорського фольклорного колективу «Погуляночка» зібрали 25 тисяч гривень. Як зазначили самі учасники колективу, це неймовірна сума, яку вдалося виручити для захисників у такому малому селі. Нащедровані гроші розподілятимуть згідно потреб воїнів, уродженців старостинського округу.

Наполегливі сошичненці теж не втомлюються підтримувати армію. Цього разу до багатотисячної грошової підтримки, зібраної жителями громади в період новорічно-різдвяних свят, свій вклад додали прихожани місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці. За освячення хат та щедрування назбирали п’ятдесят одну тисячу гривень.

Згуртувалися задля перемоги і парафіяни Свято-Покровського храму села Піщане. Для закупівлі побутового реманенту, бензопил та комплектів одягу воїнам, котрі боронять рубежі держави на Харківському, Запорізькому напрямках, піщанці склали 41 тисячу гривень.

Таким чином, жителі Камінь-Каширщини зуміли зібрати понад 215 тисяч гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни колядками, щедрівками і віншуваннями зібрали для ЗСУ понад 215 тисяч гривень
01 лютий, 2023, 02:17