На луцькому автозаводі ‒ борг із зарплати, люди страйкують

На луцькому автозаводі ‒ борг із зарплати, люди страйкують
Працівники Луцького автозаводу вже 3 місяці не отримують зарплат.

Люди з протестом вийшли під вікна підприємства, ‒ повідомляє ТРК «Аверс».

«Коли заборгованість підприємства 3 місяці, 4-й пішов, це вже досить серйозно. Дають по 100, 150 гривень. На День Незалежності працювали, премію зняли ще за це, в вихідні дні ніхто подвійної оплати не бачить… Дали по кілька сотень, щоб мали за що їздити на роботу. Все!» ‒ розповідає працівник підприємства «Богдан Моторс» Олександр.

Люди показали свої розрахункові відомості про зарплату. Кожному, хто вийшов на протест, установа боргує приблизно по 6,5 тисячі гривень. Працівники автозаводу, наближені до керівництва, до прикладу служба безпеки, щодо боргів сказали: скільки заробили – стільки й отримали. Ці люди намагалися заборонити журналістам спілкуватися із робітниками та стверджували, що у них усе гаразд. Потім у всіх бідах заводу звинуватили самих його працівників: «Скільки заробили, стільки виплатили! А якщо вони кажуть, що за три місяці не отримали ‒ ну це ж неправда… Видали зараз 2 рази по 2 транша. Кому по 200, кому по 300 гривень. Мені видали одну 300, одну 400 гривень…», ‒ зазначають у матеріалі.

Попри таку заборгованість, підприємство, за словами працівників, працює у звичному режимі. Найактивніших, які підняли «бунт» через невиплату зарплат, лякають звільненням. Серед таких опинився і Олександр Михальчук. Чоловік пропрацював на підприємстві не один рік. Він переконує, що наразі підписаний наказ про його звільнення Працювати йому залишилося до грудня.

Усіх протестувальників на зустріч покликав заступник генерального директора. Кореспондентам пояснили: на підприємстві справді фінансова криза, зумовлена тим, що гроші за куплені за державними програмами автобуси вперто не виплачують. І завод, нібито, живе кредитами.

У липні цього року на підприємство «Богдан» завітав віце-прем’єр міністр України Олександр Вілкул. Урядовець проїхався на одному із нових тролейбусів. Вілкул тоді розповів: «Зараз Урядом прийнята програма активізації економіки на 2013-2014 роки, яка передбачає закупку більш ніж 300 одиниць рухомого складу і тролейбусів, і трамваїв. Безумовно, луцькі тролейбуси себе дуже добре зарекомендували, і я вважаю, що підприємство має дуже великий потенціал… Держава буде надавати підтримку в містах для придбання тролейбусів ‒ це закладено в програмі, і це також важливо для наших машинобудівних заводів».

Саме з липня, за словами працівників, на підприємстві перестали виплачувати повноцінні зарплати, ‒ резюмують у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бізнесмени кончені ,самі на Канарах відпочивають ,а людям хоч здихай,дождетесь паскуди ,що на вилах винесуть.
Відповісти
Всі ознаки капіталізма
Відповісти
Останні новини
На луцькому автозаводі ‒ борг із зарплати, люди страйкують
22 жовтень, 2013, 15:14
Перекриють луцьку вулицю
22 жовтень, 2013, 14:41