Вперше на Волині: долю злочинця визначать присяжні. ВІДЕО

Вперше на Волині: долю злочинця визначать присяжні. ВІДЕО
Уперше на Волині у Луцькому міськрайонному суді здійснюється розгляд кримінального провадження судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних.

Вони нарівні виноситимуть вердикт щодо раніше судимого волинянина, котрий звинувачується у вчиненні низки тяжких злочинів, - повідомили у прес-службі прокуратури Волині.

Суд присяжних – новація вітчизняного процесуального законодавства. Запроваджено його із набранням чинності 20 листопада минулого року новим Кримінальним процесуальним Кодексом України.



До речі, суд присяжних розглядає лише особливо тяжкі злочини, за які передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Чоловік, який нині постав перед судом, сам захотів, аби його судили із залученням присяжних: йому інкримінують грабежі, розбої, зґвалтування та замах на вбивство.

Під час судового засідання прокурором зачитав обвинувачення, суд розпочав допитувати постраждалих у грабежах та розбоях. Обвинувачений свою вину у цих злочинах визнав повністю та прохав врахувати його каяття і пом'якшити вирок.
Наступне судове засідання відбудеться уже за зачиненими дверима. Розглядатимуть епізод зґвалтування та замаху на вбивство.

Опісля – двоє суддів та троє присяжних у спеціальній кімнаті більшістю голосів ухвалюватимуть вирок та встановлюватимуть міру покарання обвинувачуваному.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Склад присяжних затверджує міська рада, але список присяжних подає голова суду.
Питання нах..я це все потрібно, якщо голова суду внесе в список тільки тих, хто потрібний.
Відповісти
Це не новела це маразм, вже в нас були: "Лед тронулся Гаспада присяжные заседатели" О.Бендер, були і народні засідателі в Совітьскі часи, доярки, трактористи і сантехніки. То де ж ті новели, яка між ними відміннність, може тих присяжних має бути мінімум 12 чоловік.
Відповісти