В Україні живе найстаріша жінка Землі?

В Україні живе найстаріша жінка Землі?
Українка Катерина Козак каже, що більш як на рік старша за офіційно найстаршу жінку Землі японку Місао Окаву.

Наші земляки з роками лише поповнюють списки довгожителів, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

116 років Катерина Козак йде по життю із прізвиськом "наше Сонечко". Життя змусило її ні на що не нарікати і крутитися. Жінка ніколи не була в лікарні і не приймала жодної пігулки.

Вона так і не вийшла заміж і не народила дітей. Уперше медики оглянули бабцю торік, бо вона впала. 116 років було рекордсмену книги Гіннеса, але цей японець цьогоріч помер.

Нині найстаршою жителькою планети у світі визнано його землячку Місао Окава, яка на рік і два місяці молодшу за бабу Катю. Професор-геронтолог зізнається: українці при здоровому глузді й добрій пам'яті підкорюють межі людського віку.

Найстаршому українцю — 113 років. Секретом його довголіття називали лагідну вдачу і вірність одній жінці. Грегор Нестор зі Львівщини і у 115 співав та чистив картоплю. Сторічна Емма Михайлівна - і досі живчик. Генетична спадковість дає лише 15% ресурсу прожити довго. Її легко зіпсувати способом життя і мислення, вважають геронтологи. Поки українські вчені відстежили лише місця, де можна це зробити.

Окрім Києва, найбільше довгожителів серед тих, хто живе в Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Львівській областях. Тривалість життя там найвища. Найменше віку виділяє доля тим українцям, які поселилися в Житомирській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій та Херсонській областях.
Демографи кажуть, чоловіки самі винні, що живуть мало, бо споживають багато алкоголю і масної їжі, а довгих років життя додає все високе - духовні цінності та гори. Феномен тих, хто давно обрав собі місце на цвинтарі, але зумів пережити все і всіх, українська наука пояснює просто — це відбувається всупереч здоровому глузду.

Але одна спільна риса у найстарших таки є: вони мало говорять і багато сміються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні живе найстаріша жінка Землі?
23 жовтень, 2013, 07:49