Губернатор проти зведення нового пункту перетину кордону на Волині

Губернатор проти зведення нового пункту перетину кордону на Волині
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук вважає, що не потрібно будувати пункт перетину кордону у Шацькому національному парку.

Таку думку він озвучив у вівторок, 22 жовтня, під час зустрічі представників місцевих органів державної влади, дипломатів, українських громадських організаціїй Республіки Польща, Республіки Білорусь та України в рамках діяльності "Єврорегіону Буг", - пише ВолиньМедіа.

За його словами, будівництво пункту перетину кордону Адамчуки-Збереже може спричинити руйнування унікальної екосистеми, яка існує у Шацьку.

"Коли мова йде про пункт прикордонного пропуску в районі Шацького національного парку, я відповідаю просто: поки я живий, грузовики там їздити не будуть", - заявив Клімчук.



Також, голова облдержадміністрації зауважив, що не потрібно будувати багато пунктів перетину, адже транспортні потоки не настільки великі.
"З такою масою переходів, які пороблені по польсько-німецькому кордоні, половина з них сьогодні не працює. Туди не їдуть люди... Що з того, що на львівській стороні працює п'ять переходів? А 53% вантажів ідуть через Ягодин", - зазначив чиновник.

Крім того, посадовець наголосив на тому, що на будівництво подібних пунктів прикордонного пропуску витрачаються як українські, так і європейські кошти. Оскільки немає нагальної потреби створювати нові пункти перетину кордону на Волині, то краще кошти вкласти в ремонт доріг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіть якщо й потрібно будувати новий перехід, то невже тільки в Шацькому районі є для цього місце? Хіба інші райони Волині не межують з кордоном? Чи так, під шумок, хтось земельки собі відтяпати хоче?
Відповісти
Клімчук каже, що "....будівництво може спричинити руйнування унікальної екосистеми". Не сміши людей! Унікальна екосистема нацпарку давно знищена неймовірно потужним безладом, хаотичною забудовою, дикою інфраструктурою, забрудненням. Жодна міжнародна організація повинна не визнавати цієї території, як національного парку. Хто хоч раз побував у справжньому нацпарку, той уявляє, яке провалля їх розділяє.
Відповісти
Вся справа в оренді Пулемецького озера .Згадайте що говорив губернатор 3роки назад про цей перехід і раптом поворот на 180 градусів.
Відповісти
навіщо ще один кордонний переїзд? його і в Любешові з головою вистачає, де доречі теж національний природний парк України...
Відповісти
Останні новини
Губернатор проти зведення нового пункту перетину кордону на Волині
23 жовтень, 2013, 08:21