У Луцьку біля готелю буде сквер. ФОТО

У Луцьку біля готелю буде сквер. ФОТО
Біля готелю «Світязь» у Луцьку планують облаштувати сквер.

Про це йшла мова 23 жовтня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою.

Як повідомив директор комунального підприємства «Парки і сквери м. Луцька» Анатолій Трикуш, сквером хоче опікуватися місцевий мешканець, який проживає на Даргомижського, 10. Чоловік сам доглядає зелену зону, що по сусідству з його будинком.

«Місяць тому звернувся громадянин Третевич, який проживає поряд. Він навів переконливі аргументи, що постійно прибирає на тій території. Там і смітники стоять поряд, вулиця Кривий Вал, готель «Світязь», заправка, мийка. Є доріжки по газону протоптані. Та зелена зона мало доглядалася, і він запропонував визначити її як сквер, заключити з ним угоду про обслуговування даної території за його кошти. Площа того трикутничка – 6,8 соток», – пояснив Анатолій Трикуш.

Також Трикуш пояснив, що ця земельна ділянка підпадає під категорію скверів.

«Сквером може бути ділянка від двох соток до двох гектарів», – зауважив він.

Крім того, за словами Анатолія Трикуша, у 2010 році цей громадянин просив мерію дати дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Після цього було прийнято рішення включити цю територію у перелік земель під забудову для продажу. Але у 2011 році рішення скасували. Відтоді ця земельна ділянка – вільна комунальна земля.

У підсумку члени комісії підтримали проект рішення про затвердження меж цього скверу. Остаточне рішення прийматимуть на сесії Луцькради, яка запланована на 30 жовтня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скверик біля заправки, це дуже мило
Відповісти
А чому б і ні?) Гарна ідея)
Відповісти
Останні новини
У Луцьку біля готелю буде сквер. ФОТО
23 жовтень, 2013, 14:31