У Луцьк приїхав скандальний намісник Лаври. ФОТО

У Луцьк приїхав  скандальний намісник Лаври. ФОТО
Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Чорнобильський і Вишгородський Павло 23 жовтня взяв участь у святкуванні Собору всіх святих землі Волинської у Луцьку.

З нагоди свята у храмі Всіх святих землі Волинської відбулася урочиста літургія, яку відвідав і митрополит.

Опісля цього митрополит Павло, в миру - Петро Лебідь, відвідав Музей волинської ікони. Зокрема його зацікавила «перлина» музею – ікона Холмської Богоматері.

Біля святині митрополит Павло разом із членами делегації, яка прибула разом із ним, відспівали величання «Величаем Тя, Пресвятая Дева, Богоизбранная Отроковице», вклонившись і поцілувавши ікону.

Варто зазначити, що разом із Петром Лебедем прибули настоятелька Зимненського жіночого монастиря ігуменя Стефана, митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, священнослужителі з Росії.

Приєдналися до них і владці – голова Волинської ОДА Борис Клімчук та луцький міський голова Микола Романюк.

У Клімчука на лацкані був прикріплений церковний орден 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Під час огляду ікони Холмської Богоматері митрополит Павло поцікавився, яким століттям вона датується. Завідувач музеєм Тетяна Єлісеєва зазначила у відповідь, що образ написали у другій половині ХІ століття, хоча до реставрації на ікону були нанесені шари фарби пізнішого часу.

«Вирішили зняти всі пізні нашарування і відкрити живопис в тому стані, в якому він дійшов до нашого часу, з тими величезними втратами, які є на цій іконі», – додала вона.

«Якщо будуть служити перед нею молебень хоча би раз в тиждень, побачте, вона оновиться повністю», – зауважив на це митрополит Павло.

Оглянув священнослужитель й інші експонати музею, опісля чого залишив запис у книзі відгуків для почесних гостей.

Окрім того, він зазначив, що такі ікони у церкві не збережуть так, як це можуть зробити в музеї. «Дякую вам, що ви зберігаєте ці ікони, але й без церкви нічого не робите», - додав церковник.

Згадав митрополит Павло і про те, що він – волинянин і постриг приймав також на Волині. «Я в соборі постригався в Троїцькому, рукополагався в Троїцькому», – зауважив він.

Також Петро Лебідь висловив «синівську» подяку керівнику хору вихованців семінарії УПЦ МП протоієрею Петру Муляру, який свого часу йому допоміг.

Нагадаємо, настоятель Києво-Печерської Лаври владика Павло відібрав телефон у журналістки журналу «Корреспондент» Ксенії Карпенко, яка намагалася взяти у Павла коментар для статті про матеріальне життя церкви. Окрім того, ім'я священика пов'язане зі ще декількома скандалами з журналістами, зокрема він неодноразово називав медійників «душевнохворими», «нєвєждами», «шавками».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 94
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цікаво на чому приїхав? на Бентлі чи Ламборджіні?
Відповісти
Мерседес S-клас номер 0001. , купа Лексусів, Ланд Крузерів, шевроле Ван, Міцубісі паджеро номер "Лучеськ"
Відповісти
мерс амг с65 номерний знак АА2145 останні букви не памятаю. Така, богоугодна, машина
Відповісти
Серед присутніх були мер, голова обласної податкової, губернатор, купа спонсорів та інших впливових людей, яких було запрошено у музей Волинської ікони.
Владика Павло приїхав Мерседесом, але це зовсім ні про що не говорить. Всі це вже давно знають і давно бачили. Це зовсім не дивина.
Якщо хочете, Філарет теж їздить аналогічним мерседесом з номерами 777.
Досить вже рахувати чужі гроші і дивитись на те, хто у що одягнений і хто на чому їздить. Можу поспорити, що навіть якщо і ця автівка придбана на монастирські кошти, - вашої пожертви там точно немає! Тому, спокійно реагуйте на речі, до яких ви не маєте жодного відношення.
Відповісти
ти думаєш про що пишеш? на монастирські гроші? може люди і дають пожерти, але точно не попам на авто.
Відповісти
Взагалі то, я саме про це і хотів сказати! Машина ця владиці однозначно пожертвована і аж ніяк не придбана на людські кошти. І багато хто навіть не уявляє собі, що саме і які суми можуть жетвувати на потреби Церкви чи духовенства небідні люди.
Відповісти
якби ти був бізнесменом і захотів пожертвувати немалу суму на церкву, невже ти би хотів, щоб піп на ці гроші купив авто. краще свічки закупити, щоб безкоштовно прихожанам давати чи бездомним дітям купити одяг і харчі. або побудувати притулок для безхатьків. але ніяк не на авто.
Відповісти
=)) Ти навіть не уявляєш, яка у бізнесменів фантазія. А особливо у питаннях пожертв. А грошей на авто ніхто і не дає, жертвують саме автівками - тому, не дивуйся.
Та і на все інше вони теж нормально дають.
Відповісти
зрештою їхні гроші - їхня справа
Відповісти
Абсолютно вірно.
Відповісти
Працюю в автосалоні. Особисто бачив що машину священнику купував місцевий бізнесмен. Вважаю що це нормально. А тим хто заздрить можу поспівчувати...
Відповісти
а де ти бачиш зазадрість??? певно сам-то і заздриш і пускаєш слюну, дивлячись на авто
Відповісти
Для мене авто, те саме, що піська для гінеколога.
Відповісти
Ремарка О ЧЕМ ЭТО ТЫ? о какой завести може идти речь, не о том разговор - он не наш бывшый парень(девушка, одноклассник, враг) Как на счет Библии, он как никто должен знать и подчиняться заповедям притчам, речь идет о скромности и довольствие малым, жизнь душой и верой? Как верить в Церковь с такими слугами?
Відповісти
Ти до доктора вже ходив? Працюєш "на ізнос". Побережи себе. Такі ж нервові та інтелектуальні затрати... Спец і коментатор у всіх сферах життєдіяльності. А ти хто? Якщо Вільна Волинь - то вона, а якщо читаєш коментар,то ніби він... сходи ще й до того доктора
Відповісти
У вас нема почуття гумору(
Відповісти
А грошей на авто ніхто і не дає, жертвують саме автівками - тому, не дивуйся...ну так, раз он такой благочестивый - ПРОДАЙ МАШИНУ-СТРОЙ ЦЕРКОВЬ! Мне бы СТЫДНО БЫ БЫЛО перед народом, мало того что кресты золотые до земли...ЭТО 100%-Я МАФИЯ, Дон Карлеон-нервно курит в сторонке, он хоть был чесный и искренне говорил что он мафиозий...а к "этим" люди детей на Крещение несут!!!
Відповісти
А що хіба він тільки один має таке авто??Вся влада ще кращі мають..а Філарет з Української церки на гіршому їздить???
Відповісти
Цю машину йому подаували на день народження на 50ти річчя!Хай вам подарують.хто кому не дає!!Не засуджуйте!Кожен відповідає за себе!
Відповісти
КОМУ ТЫ ТУТ ЗАЛИВАЕШЬ, УВАЖАЕМЫЙ Вільна Волинь, если ты становишься на сторону этих, так называемых "служителей Бога"(естественно никакого отношения к Богу "эти" не имеют), ответ однозначен - ОБЕЩАННОЕ УЖЕ ВЫПЛАЧИВАЕТСЯ, так что не заливай тут! ЛЮДИ НЕ КОЗЛЫ И НЕ ЛОХИ, ну по крайней мере не все ( была бы твоя рожа рядом ВЪЕХАЛА БЫ)!
Відповісти
до чого тут взагалі заздрість чи ненависть??? мове іде про те, що нехай не трублять на все горло, що треба жити скромно, що розкіш - це гріх. Навіть якщо мерседес і був пожертвований, його можна продати і віддати гроші нужденним. Бог віддячує за хороші вчинки, і не обовязково купівля авто для попа - хороше, допоможи дитині на лікування, операцію, одяг чи іграшку, і побачиш і відчуєш його милість. Оце добро, оце пожертвування. Давайту уже навчимося відрізняти чорне від білого, добро від зла, Бога від усього, що себе святим називає
Відповісти
Давайте хоть здесь называть все своими словами, есть там снизу еще один умник "Ось Вам" - не лепите хвост к носу, "борці, опозиціонери, покоління людей, які настроєні на негатив" - сейчас разговор о конкетном человеке, и народ пишет все что наболело, и молодци ВП что именно так назвали статью - по той простой причине, ЧТО ЄТО ПРАВДА! А касательно "Православных общин", не смешите я знаю многое...и сегодня церковь не имет никакого, СЛЫШИТЕ НИКАКОГО ОТНОШЕНИЯ К ВЕРЕ И К БОГУ!
Відповісти
Ви я бачу висновок для себе зробили. Не збираюсь вас переконувати, у вас своя воля.
Але не потрібно розписуватись за усіх.
Скажу лише одне, ви повний песиміст, не шукаєте позитиву а шукаєте негатив.
Ісус Христос вїхав в Єрусалим на вісляті, а люди розпіпяли Невинного. Як ви думаєте чому?...
І ще одне, не ганьте всю Церкву, адже її засновник і голова Христос.(який на "мерседесах не їздить")
Відповісти
ой я Вас умоляю, тут не идет речь о моем настрое на жизнь (к слову я реалистка!), в моей жизни достаточно позитива и ВЕРЫ - что в своей силе непобедимы (об этом говорит хотя бы то, что я и до сих пор в этой стране)! Только вот данная личность и Церковь - это как "мухи отдельно котлеты отдельно". Аминь!
Відповісти
ах да - І ще одне, не ганьте всю Церкву, адже її засновник і голова Христос.(який на "мерседесах не їздить") - Ты сам себе противоречишь!
Відповісти
я руками і ногами за!!! Хай почнуть на віслюках їздити, тоді і почнемо обговорювати їх честь :)))хотіла б на це подивитись ::)))
Відповісти
боюсь мы этого не узрим)))
Відповісти
Ви тільки і вмієте обговорювати....
А як щось не сподобається будете кричати розіпни?
В радянські часи священники пішки ходили. Це не заважало тисячам агітаторів отримувати зарплату тільки за те, що вони боряться з Церквою...
Відповісти
из личного: 5 лет прожили в браке с мужем, решили Обенчаться, искренне верим что Венчание некое таинство - и это навсегда! Так вот, обошли фактически все церкви в Луцке, короче, от 300-800 грн. оплатите в бухгалтерии - печать "бог благословил" и все вперед и с песней, никакого тебе "Причасття" "Сповідь", плати и все готово (надеюсь всем понятно дело не в деньгах)! Слава Богу муж из Прикарпаття, нашли чудесную Церквушку, где нам сразу сообщели что желательно некоторое время поститься, иповедоваться причаститься и уж потом с чистой душей Венчаться. И когда я "машинально" задала вопрос Отцу Игорю(который нас Обвенчал) сколько все это будет стоить, с полным недоумением он робко ответил - только лишь то, что Вы пожелаете пожертвовать на Храм! ВОТ О ЧЕМ Я!
Відповісти
Абсолютно ні. Просто я не морочу собі голову всілякими темами типу "хто на чому приїхав, у кого яка хата.."
Хочу нагадати Вам одного "персонажа"? звати якого Іуда, він також робив зауваження, коли Христу омили ноги миром, і пропонував роздати гроші нужденним... А в результаті продав Учителя за срібняки...
Я хочу сказати тим хто зараз шукає негатив у інших людях.
Шановні "борці за справедливість" загляньте добре у себе, чи не сидить у вашій підсвідомості Іуда, скільки ви зробили добрих справ? Це на мою думку на багато важливіше.
Відповісти
Уважаемый Ось вам...мы говорим на разных языках, тема намного глубже чем то "хто на чем приехал"...и я Вас прошу НЕ СРАВНИВАЙТЕ ХРИСТА С НЕКИМИ ОСОБАМИ (побойтесь Бога), сдесь не может быть никакого сравнения, если Вы действительно верующий человек.
А по-поводу того, что у кого в сердце "підсвідомості" - не Вам судить!
Відповісти
Повірте я нікого не вигоражую. Говорив з вами мовою Біблії.
Для мене Церква- це "Тіло Христове і ворота пекла не здолають ЇЇ."
І на рахунок осудження, я Вас не осуджую. Просто хотілося б, щоб і ви не осуджували інших, а заглянули в себе. І якщо це вас зачепило, значить у вас є совість. І це добре. Головне не зліться, адже злоба це не від Бога.
Відповісти
додам від себе: щиро вірю в Бога, стараюсь виконувати заповіді, приходжу у храм, бо бабуся з дитинства навчила, а мама продовжила сімейну традицію, що давно стала частиною духовного сімейного виховання. Та час минає, і у мені пройшла так звана "економічна церковна революція". У бабусі в сільській церкві перше, що було при вході в храм - це правила поводження під час служби, а не прейс-курант "що по скільки". В житті все було і родини, і вінчання, і похорони, давав хто скільки міг, а хто не мав і на тому спасибі. Кілька років назад помирає чоловіка дід в Луцьку, забираю отця відспівати - оп 300 грн. Свічки по 2, 3, 5, 10, 20 грн!!! Мені, маленькій, тьотя на касі "на халяву давала". Після кожної служби тривала пауза, рахувались гроші, потім оголошувалась сума зібраних пожертв. Її витрачали на розсуд прихожан, щось необхідне в церкву, трішки багатодітним сімям, допомогти одиноким, підфарбувати щось, чи поремонтувати. Платили отцю і хору, старості і касиру, купували книги і іконки, дарували цукерки дітям і дорослим. Я з нетерпінням чекала неділі, до церкви йшла як на свято, бо почувалась там комфортно і цікаво. Ще досі зберігаються у мами подаровані мені отцем іконка Божої Матері і книга "Закон Божий", як память про хороше. Я щаслива, бо в моєму дитинстві не було фальші і шику, пафоства і мажорства. Батюшка розказував нам біблійські притці, сидячи з нами на шкільному стадіоні, а не їздив на Мерсі.
Відповісти
Не судіть і не судимі будете!!Всі перед Богом .і кожен відповідає за свої вчинки!!Владика Павло допомагає і людям і дітям ,і на лікування виділяє кошти!
Відповісти
на бронепоїзді москалі їздять по Україні
Відповісти
а тобі що?
Відповісти
Суцільний одіоз
Відповісти
такий піп-барига)
Відповісти
мафия в городе
Відповісти
А де Боруцький з прапором СВОБОДИ? Знову в запої.....
Відповісти
не в запої, а просто зранку причастився)
Відповісти
ой, щось ота фраза про "оновлення" ікони наторожує! після такого жвавого до неї інтересу з боку цих оісб, треба добре слідкувати, аби не "оновилася" копією!
Відповісти
"лучанка" протрезвіла і носа висунула!:)))
Відповісти
Господи! Чим вони відрізняються від комуністів єпохи Брежнева?Тільки, бородами.
З тих ми відкрито глузували. Згадайте піджак геерального секретаря. А з цими, як бути?
Сміх би мав розбирати, а насправді гірко якось.
Пастирі ж, мали б бути мудрі, або хоча б не смішні.
Відповісти
прогугли.половину і є там комунна.їх основні мощі на красній площі..
Відповісти
бородатий та сроманюк отвалять землі на нужди богоугодні?що ще пожертвують за цацкі?
Відповісти
і як ті бабки в селах щиро ведуться на розвод оцих попів...
Відповісти
"на розвод оцих попів..."
А інші попи не розводять? Що ви несете антихрести? Побійтеся Бога!!!
Відповісти
Як сказав один лікар: Богу важливо, щоб ти робив добрі справи, ніж у нього вірив. Нажаль, у нас багато тих,хто просто у Бога вірить. Повиходять деякі прихожани з церкви - і давай плітки розпускати, заздрити тощо.
Відповісти
Кожен відповідає сам за себе!Незасуджуйте!
Відповісти
Журналістика - це провокація усіх провокацій. Не здивуюсь, що через вас у скорому часі розпочнеться якась війна.
Акцентуєте завжди на негативі та недоліках. Позитиву не помічаєте ніколи.
Відповісти
хлів.дякуєм за хліб та чисте небо над головою!слава кпсс!памятаєм!
Відповісти
СРСР, КПРС... хоч є що згадати! А з вашими ОУН-АПА, бандерлогами - що згадаєш?:)
Відповісти
скільки тобі 20-25?ШИЗАК..
Відповісти
не читай. сама-то як любиш коментувати кожну новину.
Відповісти
Друже, а ти скажи, що я не так написав??? Ніхто не акцентував уваги на наступних подіях:
1) http://www.orthodox.lutsk.ua/jeparhija/novyny/3438-v-ramkah-blagodijnoji-akciji-jaku-provodyt-volynska-jeparhija-spilno-iz-luckoju-miskoju-radoju-adresnu-dopomogu-u-formi-produktovyh-naboriv-otrymaly-lucki-rodyny-shcho-opynylys-u-skladnyh-zhyttjevyh-obstavynah (В рамках благодійної акції, яку проводить Волинська єпархія спільно із Луцькою міською радою, адресну допомогу у формі продуктових наборів отримали луцькі родини, що опинились у складних життєвих обставинах)

2) http://www.orthodox.lutsk.ua/jeparhija/novyny/3423-na-svjato-pokrovy-30-luckyh-ditej-syrit-otrymaly-u-podarunok-vyshyvanky (На свято Покрови 30 луцьких дітей-сиріт отримали у подарунок вишиванки)

3) http://www.orthodox.lutsk.ua/jeparhija/novyny/3412-u-svjato-pokrovskomu-kafedralnomu-hrami-bula-vidsluzhena-bozhestvenna-liturgija-dlja-ljudej-iz-vadamy-sluhu (У Свято-Покровському кафедральному храмі була відслужена Божественна Літургія для людей із вадами слуху)

4) http://www.orthodox.lutsk.ua/arhijerej/sluzhinnja/3367-u-lucku-projshla-unikalna-socialna-akcija-qsimejnyj-dyvosvitq (У Луцьку пройшла унікальна соціальна акція "Сімейний дивосвіт")

І ще багато чого іншого! Щороку Волинська єпархія своїми силами влаштовує благодійні концерти та акції, на яких збирається більше мільйона гривень, які потім ідуть на потреби дитячих будинків та організацій, які потребують фінансової допомоги! Чому ж це не висвітлюється і не вихваляється??

А сама стаття налатована на негатив та резонанс вже своєю назвою - "СКАНДАЛЬНИЙ" намісник. Яка людина не помиляється? Чому про шибу не пишуть, що він скандальний, коли він у своєму авто збив на смерть 3-х чоловік?
Відповісти
ти в принципі правильно пишеш. але! пожертви - це не має бути заробітком для представників небесної канцелярії. сам факт цього підриває довіру до церкви і попів
віра має бути у серці, у справах, у світогляді. а те, що людина ходить у церкву - не робить її віруючою, рівно як і те,що людина не ходить до церкви не робить її атеїстом.
Відповісти
Якщо навіть і говорити про кошти, якими володіє Церква. О наприклад, є у когось уявлення про те, скільки коштує оренда Проміня, Драмтеатру або Будинку просвіти на пів-дня? Ви думаєте, що це все робиться безкоштовно? А щоб організувати ті чи інші заходи - думаєте це безкоштовно? На це йдуть кошти і зовсім не малі, тому абсурдною є мова про те, що у Церкви не повинно бути якихось заощаджень. Нажаль, навіть добрі справи, дуже часто, потребують коштів. Ось ще один приклад:
http://www.orthodox.lutsk.ua/jeparhija/novyny/3443-dvanadcjat-simej-otrymaly-pobutovu-tehniku (Дванадцять сімей отримали побутову техніку)

Зауважу, це вже робиться не вперше. А скільки ще всього робиться такого, про що ніде не написано - не перелічити.
Відповісти
Підтримую.
Просто у нас сформувалось ціле покоління людей, які настроєні на негатив: опозиціонери, професійні ревоюціонери, борці, називайте як схочете.
Але є яскравий момент, як тільки у 2005 році частина з них отримала реальну владу, то показала себе у реальній роботі повними профанами. Це знають усі хто цікавиться.
Ось і виходить, що більшість з них обрали собі професію бути вічно чимось не задоволеними, я б назвав цю професію "професійний опозиціонер". Саме цій професії навчають на безкоштовних семінарах з фуршетами, які фінансують іноземні фонди,(куди дуже люблять заходити на халяву поїсти і попити місцеві журналісти).
Ось і пишуть, шукаючи щось смажене. Нема спокою цим людям коли бачуть що в луцьку є Православна громада.
Ну що можна сказати: Ви собі шукайте смажене,і готуйтесь до гей парадів, там також збираються меншини, які хочуть стати більшістю...
Відповісти
І ще скажи, хто з тих покидьків, кого ви прославляєте(Тягнибок, Юля, Яценюк, Янукович) роблять щось подібне?? Кому допомогла хвалена усіма "Свобода" чи "Партія регіонів" чи "БЮТ"? Хто з цих "обранців" зробив хоча б десяту частину того, про що я написав вище?

Церква жива, церква існує і несе свою місію в цьому світі. І СЛАВА БОГУ!
Відповісти
несе добру місію у світ і робить його кращим - ДОБРІ ВЧИНКИ.
Відповісти
Здається, те що я описав вище не є поганими вчинками. Варто згадати і купу напрямків соціальної роботи, яка проводиться духовенством нашого міста і нашої єпархії. Ось приклади:
1)http://www.orthodox.lutsk.ua/jeparhija/novyny/3437-shcho-hochete-aby-robyly-vam-ljudy-te-same-robit-jim-i-vy
2)http://www.orthodox.lutsk.ua/jeparhija/novyny/3451-v-temnyci-buv-i-vidvidaly-mene

Плюс до всього, постійна робота з дітьми-сиротами, інвалідами, ветеранами та одинокими літніми людьми.
Відповісти
ти випадково не представник тієї самої небесної канцелярії??? чого так розхвалюєш??? добрі вчинки - вони на те і добрі, що робляться не для ПІАРу, а є самоціллю.
Відповісти
Аж ніяк... Просто хочу розкрити очі людям. Хоча, хто має вуха слухати, - і так почує, а хто хоче бачити, - побачить.
Є очевидні речі, проти яких не попреш. Я привів приклад лише Волинської єпархії, а в Україні їх мінімум 40 і майже у кожній робиться певна соціальна робота, яка спрямована на підтримання національної культури, допомогу людям і т.д..
Відповісти
люди пліткують, здрисни провокатор
Відповісти
Може все ж задумаємось про духовне.НЕ обсудімо брата!
Відповісти
ЧИ смотрящего губернатора?
Відповісти
на фото духовний?http://www.volynpost.com/img/modules/news/e/1a/95028e6e17077dcaac0bf8e013c2c1ae/cb-DSC_0568.JPG
Відповісти
http://www.youtube.com/watch?v=6q6e363erYw
Відповісти
Вільна Волинь, признайтесь, вам проплатили, щоб ви тут "уму разуму" читачів вчили?
Відповісти
Я признаюсь в тому, що я є вірянином УПЦ і мені зовсім не байдуже, що Церква беззахистно поноситься. Якщо я десь написав неправду - киньте в мене камінь.
Відповісти
дозвольте уточнити: УПЦ МП?
Відповісти
А яка різниця? Це щось змінює? Чи може УПЦ (В єдності з московським патріархатом) не має права творити милосердя?
Офіційний статус УПЦ - право широкої автономії та самоврядування.(це так, для довідки)
Відповісти
без образ, але МП -- це діагноз. люди, котрі туди ходять оцінювати тверезо нічого не можуть... їм там в голови понатюкали "єдино-правильну" ідеологію.
Відповісти
До чого тут це взагалі? Ми зараз говоримо про добрі справи а не про ідеологію. Я можу вам про КП теж багато чого розповісти і про їхню "ідеологію". І взагалі, не бачу нічого поганого, коли люди відстоюють свої принципи та інтереси.
В наших храмах моляться за ту ж Україну, за той же український нарід, військо, владу(будь-яку). Що не так?
Відповісти
по-різному моляться.... ex, значить ви всетаки в МП фан клубі -- продовжувати розмову не бачу сенсу.
Відповісти
Я не бачу звязку між вашою "мовою" та тематикою добрих справ і цієї статті зокрема!
Я не в фан-клубі, я в Церкві Христовій. А ви можете собі фанатіти де завгодно і як вам заманеться.
Я вам в душу не лізу і не оповідаю вам про ідеології. Якщо ви з КП, то честь вам і хвала.
Мене цікавить одне питання, що ви будете казати, коли розкол буде подолано і ми об"єднаємось?
Відповісти
який розкол? говорите термінологією МП. все, до побачення.
Відповісти
Ну...Як це який?? Той самий, про подолання якого моляться в Соборі. Бачу, ви не дуже часто до храму ходите. Тільки популізмом займаєтесь.
Відповісти
А ви, значить, не молитеся за розкол. Значить, не зацікавлені в єдності, Хм-м, а може, його просто немає, а є одна Христова Церква.
Відповісти
+1 Про який розкол може йти мова?
Взагалі, розкол вудбувся довним давно ще й якомусь 8 чи 7 столітті (можливо помиляюсь) коли "розділились" на католиків та православних. Іде правильніше (чи більш "канонічніше) це ще спірне питання
Відповісти
люди, які ж ви всі тут наївні.... "сам бачив, як попу бізнесмен авто купив"... "гроші прихожан ідуть дітям-сиротам"... ну-ну.
Відповісти
Перечитайте посилання, які я подав вище. Вам то точно хтось проплатив!
Відповісти
від шиї,а черепну коробку від мізків.православні комуністи.попи які святять кабінети з статуетками джерзинських та сталінів..а де память про десятки тисяч священників замордованих по їх особистих наказах?повалені та пограбовані церки?конановичі не памятають..а ви виродки?не мали інформації тоді (л.кравчук про СТУСА..) І ЗАРАЗ НЕ МАЄТЕ..червона європа з червоними попами...
Відповісти
Чого приперся
Відповісти
Щоб ти спитав!=))
Відповісти
будь яка організація не залежно від форми, назви, гасел і т.п. створена для керування людьми, що входять до неї, для використання членів, прихожан, працівників і т.д заради певних завдань відкрито чи потаємно.
це засіб впливу на маси, біомаси :-)
в Бога немає потреб у мерсах, айфонах чи годинниках, в Бога є потреба у чистих думках, діях, душах, добрих справах.
церква здебільшого бізнес, засекречений прихований бізнес, а віра є у не багатьох, праведність - в одиниць.
суперечка що до КП та МП взагалі повна безглуздість, вони просто борються за потоки "денег приносящих".
Відповісти
+1 адекватний коментар
Відповісти
дід Максим - ЗОЛОТЫЕ СЛОВА
Відповісти
діду!!! Ти справжній мужик!!!
Відповісти
Тоже своего рода шоу бизнес.
Відповісти
Хочеш Мерседес - поступай у Волинську духовну семінарію! Тоді відчуєш як це - бути священиком!
Відповісти
а вам завидно?
як я був би його келєйником жоден журналіст до його не підійшов би. ряса не позбавляє людей недостатків, якщо він звик говорити все напряму, навіть на камеру. він в даному випадку не лицемір. а гріхі спочатку свої рахуйте, а потім вже дивитися на чужі.
Відповісти
Останні новини
У Луцьк приїхав скандальний намісник Лаври. ФОТО
23 жовтень, 2013, 15:51