Українців лякають епідемією поліомієліту

Українців лякають епідемією поліомієліту
Україна є однією з небагатьох країн у світі з високим ризиком спалаху поліомієліту через низьке охоплення дітей імунізацією.

Про це йдеться в повідомленні Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) до Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом, який відзначають 24 жовтня, ‒ повідомляє ТВі.

«Останнім часом завезення поліомієліту серйозно загрожує країні у зв’язку із циркуляцією вірусу в Ізраїлі. Ймовірні випадки захворювання було зареєстровано і в Сирії. Діти в Україні особливо уразливі, тому що менше 50% дітей було вакциновано від поліомієліту», ‒ підкреслили в ЮНІСЕФ.

Станом на зараз поліомієліт залишається ендемічним тільки у трьох країнах світу: в Нігерії, Пакистані та Афганістані.

«Поліомієліт є високозаразною інфекційною хворобою, яка викликана вірусом поліомієліту. Вірус вражає нервову систему і може призвести до паралічу або навіть до смерті упродовж кількох годин. Ліків від поліомієліту немає. Імунізація є єдиним способом захисту від хвороби. Безпечні та ефективні вакцини існують, і вони дуже важливі для захисту дітей від поліомієліту. Щеплення проводять кілька разів, це захищає дитину на все життя», – наголошено в повідомленні.

Нещодавно, в 2010 році, через спалах поліомієліту в Таджикистані загинула 21 дитина, понад 400 дітей було інфіковано та 170 дітей паралізовано. Хвороба поширювалась і в Росії, де було зареєстровано 12 випадків, нагадали в ЮНІСЕФ.

«Потужне лобіювання проти вакцинації, скептицизм та дезінформація населення про щеплення в Україні є одними з причин швидкого зниження охоплення імунізацією», – йдеться в повідомленні.

За даними опитування ЮНІСЕФ, лише 46% населення позитивно ставляться до імунізації. Це вже призвело останнім часом в Україні до спалахів інфекційних захворювань, таких як кір, краснуха, кашлюк та епідемічний паротит (свинка).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.