На Волині буде нова птахофабрика

На Волині буде нова птахофабрика
ТОВ «Птахокомплекс «Губин», що входить до Агропромгрупи «Пан Курчак», має намір влітку 2014 запустити в експлуатацію нову птахофабрику з вирощування м’ясних бройлерів.

Нову виробничу площадку в селі Холопичі компанія повинна була ввести в експлуатацію ще в цьому році, однак, запуск перенесли на наступний, ‒ пише Delo.UA.

Проектні потужності нового комплексу ‒ 0,5 млн голів. За словами голови Локачинської районної адміністрації Володимира Мазурка, кошторисна вартість нового об’єкта ‒ близько 12 млн. грн.

Агропромгрупа «Пан Курчак», яка реалізує курятину під однойменною торговою маркою, є сьомою за обсягами виробництва курятини в Україні і займає близько 2% ринку.

За словами Олександра Бакуменка, голови Асоціації птахівників України, за допомогою нового виробничого майданчика компанія зможе збільшити обсяги виробництва десь на 10 тис. тонн м’яса в рік . Це на 35-40% більше в порівнянні з тим, що виробляє птахокомплекс «Губин» зараз.

Олександр Бакуменко вважає, що зростання обсягів виробництва птахокомплексу дасть можливість компанії наростити продажі як всередині України, так і за її межами.

До слова, птахокомплекс «Губин» входить до четвірки українських виробників курятини, що експортують свою продукцію в інші країни. За підсумками минулого року компанія експортувала близько 2 тис. тонн курятини. Товариство засноване в 2001 році. Компанія займається вирощуванням, забоєм, переробкою та упаковкою птахів-бройлера.

За інформацією видання, за підсумками 2012 року птахокомплекс «Губин» отримав дохід обсягом 367,2 млн. грн. Чистий прибуток компанії за цей же період ‒ 42,5 млн. грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, АПК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.