Депутатів Луцькради хочуть зробити лаконічнішими

Депутатів Луцькради хочуть зробити лаконічнішими
Термін для доповіді депутатів на сесії Луцькради пропонують скоротити до 10 хвилин, а можливість зняття проектів рішень – забрати.

Відповідні зміни до регламенту запропонував депутат Андрій Осіпов. Проект рішення 24 жовтня розглядала постійна комісія з питань законності, етики, регламенту та депутатської діяльності.

Зокрема, депутат запропонував, аби при формуванні проекту порядку денного міський голова Микола Романюк виходив з черговості подання проектів рішень.

Натомість депутат Анатолій Бірюков зазначив, що мер формує лише проект порядку денного. А вже під час засідання можна вносити поправки, що депутати і робитимуть.

За пропозицією Осіпова, поза чергою на початок порядку денного можуть включатися питання про внесення змін до бюджету, соціально-економічного розвитку, інформація правоохоронних органів та екстрених служб.

Окрім цього, депутат пропонував, аби невідкладно розглядалися питання, що викликали значний суспільний резонанс, «який підтверджений великою кількістю звернень громадян, або підтверджений проведенням в день пленарного засідання мирних зібрань громадян з цього питання, або в приміщенні Луцької міської ради на вирішення даного питання очікують понад 30 громадян».

На такий пункт депутата провокувало ігнорування мітингарів частиною депутатського корпусу під час останній пленарних засідань ради.

Втім, на думку депутат Богдана Шиби, оскільки зібрати у сесійній залі 30 людей не важко, то така норма може провокувати зрив сесійних засідань.

«Ми не сформуємо навіть порядок денний», - зауважив депутат.

Також у регламенті запропоновано додати норму, яка зобов’язувала би зберігати у вільному доступі на сайті Луцькради трансляції пленарних засідань. Відео вже є доступними на сайті.

«Неодноразово траплялося так, що проект рішення вносився за двадцять п’ять днів до засідання, а потім за процедурним рішенням ради воно виключається. При цьому процедурне рішення ради можна ухвалити 13 голосам. Людина працювала, внесла – виключили. Тут ми проявляємо неповагу до особи», - зазначив Осіпов.

Тому депутат пропонує включити норму, згідно з якою виключати проекти рішення неможливо, а також зменшити тривалість для доповіді з 20 до 10 хвилин.

Комісія підтримала пропозиції депутата Андрія Осіпова, враховуючи зауваження депутата Богдана Шиби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутатів Луцькради хочуть зробити лаконічнішими
24 жовтень, 2013, 15:15