Критик: Забужко може претендувати на Нобелівську премію

Критик: Забужко може претендувати на Нобелівську премію
Письменниця Оксана Забужко може претендувати на літературну Нобелівську премію.

Про це заявив літературний критик та оглядач польського видання журналу "Ньюзвік" Лешек Буґайський, - пише Gazeta.ua.

"Є книжки, у процесі читання яких від сторінки до сторінки розумієш дедалі краще, що автор не лише хотів написати якнайдосконаліший твір, але і мріє про те, щоб заслужити на Нобелівську премію. Про те, що такий "нобелівський" роман мусить бути просто добре написано, годі і згадувати, бо це очевидна очевидність. Але він мусить торкатися важливих з суспільного та історичного погляду справ, представляти багатьох постатей, мати серйозний та логічний наратив, - а й мусить теж навіть у мить першої зустрічі переконати читача, що той має справу не аби з чим. І таким є "Музей покинутих секретів", - вважає він.

"Видатна письменниця, видатний роман. Нічого дивного, що "Музей покинутих секретів" оцінили так високо", - додав критик.

Закінчує свою статтю польський критик переконанням у тому, що роман Забужко може цілком претендувати на одну з наступних Нобелівських премій з літератури.
"У неї вийшла епічна саґа про страждання, нещадність історії, про кохання всупереч усьому, а також про зраду і колаборацію. Саґа, - як це буває в такому літературному жанрі, - часом перемислена, але частіше вона вражає силою описаних подій і красою самих описів, - а також і вагою порушених проблем... Щось я відчуваю, що по сусідству з нами виростає кандидатка на Нобелівську премію...", - висловився Лешек Буґайський.

Нагадаємо, 20 жовтня роман "Музей покинутих секретів" української письменниці Оксани Забужко визнали у Вроцлаві найкращим серед семи номінантів на літературну премію Центральної Європи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Забужко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Критик: Забужко може претендувати на Нобелівську премію
24 жовтень, 2013, 13:57