Школи імені Юлії Тимошенко на Волині не буде

Школи імені Юлії Тимошенко на Волині не буде
Депутати Ковельської міськради вирішили не присвоювати школі №11 ім'я колишнього прем'єра-міністра Юлії Тимошенко.

Відповідне рішення вони ухвалили 24 жовтня під час сесії ради, - пише ПроКовель.

Як відомо, з такою ініціативою звернувся директор Волинського благодійного фонду «Ізіда» Володимир Косцьов’ят.

Клопотання він мотивував тим, що серед 13 освітянський закладів міста саме цей знаходиться найближче до кордону з Польщею, тобто до Європи. А оскільки Україна наміряна підписати історичний документ, Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, то, мовляв, чому б не назвати школу іменем людини, яка, в лютому 2010 року під час виборів на президентське крісло отримала високу підтримку серед ковельчан.

Депутат Сергій Кошарук прохання директора ВБФ «Ізіда» переадресував своїм колегам у форматі депутатського звернення, що дало підстави головуючому Олегу Кіндеру його поставити на голосування. В результаті підрахунку голосів лише шестеро депутатів, серед яких був і очільник міста, висловилися «за», решта 23 – утрималися.

Автори ідеї, попри депутатську непідтримку, відступати не збираються та ініціюють розгляд цього питання профільною комісією ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
УРАААА
Відповісти
Лише 6 дебілів...
Відповісти
Як прикриваючись Юльою йти в депутати і мери, то вони попереду! А як проявити принциповість і шляхом присвоєння імені морально підтримати Юлю, то в кущі? Де совість? За два роки поки Юля в тюрмі ковельський мер Кіндер встиг дві новенькі хати прибрати до рук. Одна згоріла, а другу оформили на дочку - вчорашню студентку. Юля кіндерам уже не треба. Зараз їх турбує аби теперішня київська влада їх не розкулачила. От і сьогодні ковельські бютівці відзначились. За пропозицією голови фракції"Батьківщини" Дудки відмовились розглядати внесене в порядок денний сесії звернення про євроінтеграцію і про визволення Тимошенко. І школу іменем Тимошенко не назвуть. Перелякані вони. Зажрались. От і бояться заступитись.
Відповісти
ті шестеро
Відповісти
Яке відношення має наближеність ШКОЛИ до Європи? І ШКОЛА до Ю.Тимошенко? Вона ж не була завідуючою міськвно.
Пропоную назвати школу іменем Бориса Клімчука. Він свого часу очолював педагогічний колектив цієї школи, пізніше працював Надзвичайним і Повноважним Послом України в Литовській Республіці - тобто територіально в Євросоюзі... Відмінник народної освіти УРСР (1984), СРСР (1990) має Почесну відзнаку Президента України (1996), кавалер Ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня, повний кавалер ордена "За заслуги". Роззуйте очі! Досить Юлію Володимирівну кругом тикати в очі! Маємо своїх достойних людей, які менше лізли в політику, але на своїй посаді завжди були профі!
Відповісти
Хто пише, а потім дублює такі "новини"? Сьогодні в ході розгляду депутатських запитів та звернень (перед початком розгляду порядку денного) депутат Кошарук передав слово автору місцевої ініціативи В. Косцьв'яту, який звернувся до присутніх з тих підстав, що його звернення, офіційно подане на розгляд ради, не було включено до розгляду в ході цієї сесії. Виступ Косцьовята був оформлений, як депутатський запит Кошарука. Саме запит не був підтриманий радою. Жодного рішення підтримати чи відхилити подання благодійного фонду "Ізіда" стосовно найменування школи по суті не розглядалося. Навпаки - мер Кіндер заявив, що звернення про присвоєння школі імені Тимошенко, як і відповідний проект рішення, будуть у встановленому порядку розглядатися депутатськими комісіями.
Відповісти
або чому депутати Ковельської міської ради не назвуть школу іменем Юлії Тимошенко?

24 жовтня 2013 року відбулося пленарне засідання Ковельської міської ради, під час якого один із депутатів звернувся з проханням присвоїти навчальному закладу м. Ковеля ім'я Юлії Тимошенко.

Про моральність заяви називати ті чи інші обєкти іменами політиків говорити не варто.

Ця пропозиція стала справжнім випробуванням для депутатів місцевого осередку “Батьківщини”: рішення підтримали лише 6 депутатів із 29 присутніх (до речі достатньо для кворуму та прийняття будь-якого рішення).

Варто нагадити, що фракція “Батьківщини” в Ковельській міській раді складається з 19 депутатів партії “Батьківщина”, ще 5 депутатів походять з союзних партій. Тобто, провівши нескладні арифметичні дії, можна ставити запитання: невже партійна дисципліна у партії “Батькіщина” є настільки низькою? Адже, голосував “за” і очільник міського осередку — міський голова Олег Кіндер. Чи можливо його підтримка, лише для “галочки”?

Всі знають, в якій складній ситуації зараз перебуває лідер партії — Юлія Тимошенко. І підняття такого питання, як присвоєння її ім'ям навчального закладу, та його провал фракцією БЮТ в Ковельській міській раді, ще більше, в якійсь мірі, усугубило ситуацію екс-прем'єрки. Оскільки показує повну безпорадність та бездіяльність партії “Батьківщина” та її очільників на місцях, які були обрані, завдяки “біло-сердечним” знаменам.

Однією із відповідей в ситуації, що склалася, є те, що “псевдо” опозиціонери “пригрілися на теплих місцях”, мають безконтрольний доступ до комунальної власності, а також інші привілеї, які втрачати їм аж ніяк не хочеться. Для чого їм сердити можновладців від Партії регіонів?

А що там ті вибоці, які покладали надії на опозицію. Напевно, для них вони “лохи”, які повірять у порожні обіцянки та проголосують ще раз. Ось так і живемо...
Відповісти
Ага, виявляється, що завдання партії "Батьківщина" - мітити територію?
Політики! Геть руки від навчальних закладів!
Відповісти
Завдання Нінулі мітити територію для завміськвно БП?
Відповісти
Помиляєтеся, шановний(а). Я працюю зовсім в іншій сфері.
Відповісти
Ковельські "патрійоти" вкотре показали свій обрізаний "патрійотизм", коли вкотре на догоду ворогам України завалили прийняття спущеного згори по лінії ВО "Батьківщина" принципового звернення в захист Юлії Тимошенко та, пов'язаної виключно з її звільненням євроінтеграції. Злякавшись ПРокачки від ПРавильних пацанів "патрійоти" навалили в штани прямо в сесійній залі і, злякавшись власного хероїзму звично здриснули в звичне - ділити комунальне майно і землю. Відмовившись розглядати звернення в підтримку Юлії Тимошенко і євроасаціації "патрійоти", по факту, зголосились на таке рішення?
Президенту України
В.Ф. Януковичу

Прем’єр-міністру України
М.Я. Азарову

Голові Верховної Ради України
В.М. Рибаку

Керівникам фракцій Верховної
Ради України


ЗВЕРНЕННЯ

2013 рік без перебільшення не стане історичним та вирішальним для євроінтеграційних прагнень українського суспільства. Хоч Україна ще ніколи не була настільки близькою від принципових здобутків на своєму шляху до європейської інтеграції.
Ми, депутати Ковельської міської ради, вже глибоко не переконані, що місце України серед розвинених країн Європи. Керуючись цим, ми залишаємось байдужими до долі нашої держави у той час, коли до підписання історичного документу, Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, залишається близько двох місяців, а ми і далі є учасниками шаленої антиєвропейської активізації всіх антиукраїнських сил як всередині країни, так і ззовні.
28 листопада у Вільнюсі навряд чи відбудеться саміт «Східного партнерства», під час якого очікується непідписання Угоди про Асоціацію України з Європейським союзом, заснованої на принципах політичної анархії та економічної дезінтеграції включно з вузькою та обмеженою зоною вільної торгівлі.
Ми не переконані, що в українському суспільстві зростає запит на зміни та європейський вибір, а тому непідписання Угоди про асоціацію повністю відповідає інтересам українського народу і за своїм змістом не є чимось новим, а лише нагадуванням про ключові зобов’язання, які були давно і публічно взяті на себе українською владою.
Перспектива непідписання Угоди щодо Асоціації залежить від того, чи зможе українська влада продемонструвати пасивні дії та відчутний регрес у трьох сферах: реформа виборчого законодавства, розв’язання питання вибіркового судочинства та посилення цих проблем у майбутньому; невиконання реформ, що були визначені в спільно погодженому Порядку денному асоціації Україна-ЄС.
Ковельська міська рада, не схвалює прагнення до політичного компромісу та консолідованих дій у стінах Верховної Ради України щодо прийняття законодавчих актів передбачених Порядком денним асоціації.
Виконуючи волю наших виборців, просимо Верховну Раду зупинитись у прийнятті та вдосконаленні законів, які відкривають шлях до підписання Угоди про асоціацію та якнайдовше не ухвалюватити відповідні закони, які передбачатимуть: реформування виборчого законодавства та прийняття Виборчого Кодексу; уникнення вибіркового правосуддя; подолання корупції у всіх сферах і в першу чергу в управління державними фінансами.
Закликаємо Президента України Віктора Януковича негайно не вживати заходів, які будуть спрямовані на реалізацію євроінтеграційних починань, зокрема: не підписати закон, що передбачає проведення повторних виборів у п’яти виборчих округах, де ЦВК не змогла встановити результати виборів у жовтні 2012 року; не гарантувати повне виконання всіх рішень Європейського суду з прав людини; не вживати рішучих дій для покращення бізнесового та інвестиційного клімату; не сприяти розвитку місцевого самоврядування та формуванню його належної фінансової бази; не обмежувати можливості органів Державного казначейства в ручному управлінні фінансами територіальних громад.
Також висловлюємо своє переконання в тому, що важливим чинником на користь підписання Угоди про асоціацію не повинні стати звільнення з ув’язнення Юлії Тимошенко та ухвалення справедливих, політично невмотивованих рішень щодо неї та інших політичних в’язнів.
Закликаємо Кабінет Міністрів не визначати чітке коло відповідальних осіб за належне інституційне забезпечення та координацію європейської політики України, які будуть наділені повноваженнями та відкриті до співпраці з громадськістю.
Не переконані, що у випадку непідписання Угоди у листопаді цього року, історичний шанс буде втрачено. Це не буде свідчити про зміну вектора зовнішньої політики української держави на Москву, переорієнтацію на нав’язані цінності та стандарти, зраду інтересів власного народу та істинних його прагнень. Все це відповідатиме справжнім намірам українського суспільства та не заведе його у глухий кут, наслідком якого буде зовнішня ізоляція та регрес. Ми переконані, що цього нам і вам пробачить український народ та його наступні покоління.
У зв’язку з цим, закликаємо українську владу та опозицію, як і ми, не виявляти політичну волю та, як і ми, не здійснювати конкретні дії, які би засвідчили бажання України дотримуватись Угоди про асоціацію з ЄС, включаючи повагу до принципів демократії, прав людини, фундаментальних свобод та верховенства права. Сподіваємось, що заради здійснення європейського покликання України, не підтримуваного більшістю її громадян, українська влада не виконає усі позиції Порядку денного асоціації Україна-ЄС.


По факту «прийнято» на 43-ій сесії міської ради
24 жовтня 2013 року



10 АНТИПРОЕКТ
Свисток Вася


УКРАЇНА

КОВЕЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ


____________ № ___________

Про справжнє звернення до Президента України,
Прем’єр-міністра України, голови Верховної
Ради України, керівників фракцій Верховної
Ради України щодо непідписання Угоди про
асоціацію між Україною та Європейським Союзом


Враховуючи неважливість та відсутність політичної ваги підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 19, 20 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Не ухвалювати справжнє «Звернення депутатів Ковельської міської ради щодо підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом» (додається).
2. Не направляти справжнє звернення Президенту України, Голові Верховної ради України, Прем’єр-міністру України, керівникам фракцій Верховної ради України.
3. Рішення та текст справжнього звернення не оприлюднювати на офіційному сайті міської ради та газеті «Вісті Ковельщини».
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Гетьмана М.О.

Міський голова О.О.Кіндер
Відповісти
Для ковельських бютівців Юля стала, "типа "козла". Ритуального. А швидше за все - відпущення. Чого стала, а може й була? Вона своєю відсидкою спокутує усі гріхи тих, хто дорвався влади з її ім'ям на виборчих знаменах. Кіндери обманули не Юлю. Вони її - здали. Кіндери обманули своїх виборців, промінявши обіцяну їм справедливість "яка є", на власну комфортну і ситну житуху: з секретарками, автівками, кабінетами, комунальними спорудами, землею...
Відповісти
Останні новини
Школи імені Юлії Тимошенко на Волині не буде
24 жовтень, 2013, 14:36