Луцьк ‒ третій у рейтингу за благоустроєм

Луцьк ‒ третій у рейтингу за благоустроєм
Луцьк посів третє місце за благоустроєм та підтримкою громадського порядку серед міст до 500 тисяч населення.

Окрім того, у списку найкращих ‒ і Ковель, ‒ повідомляють у прес-службі Урядового порталу.

23 жовтня Уряд прийняв розпорядження «Про підсумки щорічного всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» за 2012 рік». Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

За першою категорією населених пунктів (міста понад 500 тис. населення) I місце здобули міста Київ та Одеса, ІI місце ‒ міста Донецьк та Дніпропетровськ, третє ‒ міста Кривий Ріг та Львів.

За другою категорією населених пунктів (міста від 150 до 500 тис. населення) I місце отримали міста Севастополь та Кременчук Полтавської області, II місце ‒ міста Вінниця та Миколаїв, а III місце — міста Бердянськ Запорізької області, Івано-Франківськ та Луцьк Волинської області.

За третьою категорією населених пунктів (міста від 50 до 150 тис. населення) I місце посіли міста Іллічівськ Одеської області та Комсомольськ Полтавської області; II місце ‒ міста Ковель Волинської області, Артемівськ Донецької області та Коломия Івано-Франківської області; III місце ‒ міста Лозова Харківської області, Червоноград Львівської області та Первомайськ Миколаївської області.

За четвертою категорією населених пунктів(міста до 50 тис. населення) I місце ‒ міста Радивилів Рівненської області та Славутич Київської області; II місце ‒ міста Глухів Сумської області, Миргород Полтавської області та Димитров Донецької області; III місце ‒ міста Снятин Івано-Франківської області, Чугуїв Харківської області та Ладижин Вінницької області.

За п’ятою категорією населених пунктів (селища) І місце ‒ селища Квасилів Рівненської області та Козача Лопань Харківської області;ІІ місце ‒ селища Гребінки Київської області та Чорнобай Черкаської області; ІІІ місце ‒ селища Костянтинівка Миколаївської області, Велика Лепетиха Херсонської області та Залісці Тернопільської області.
За шостою категорією населених пунктів (села) – І місце - села Гаврилівка Харківської області та Шотівка Херсонської області; ІІ місце - села Лукашівка Черкаської області, Кам’янка Житомирської області та ПолянаЗакарпатської області; ІІІ місце - села Нижній Вербіж Івано-Франківської області, Музиківка Херсонської області та МицівціХмельницької області.

Відповідно до зайнятих місць, переможців нагородять дипломами Кабінету Міністрів України І, ІІ та ІІІ ступенів.

Довідка

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» і постанови Кабінету Міністрів України від 18.07.03 №1119, починаючи з 2002 року в країні проводять щорічний всеукраїнський конкурс «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може вже закриють свої брудні хавальники ті, хто вишукує неполадки в місті і тулить тут їх фотографії. Місто - не однокімнатна квартира. 225 квадратних кілометрів треба щоденно прибрати. Спасибі двірникам, спасибі владі, всім свідомим лучанам, хто хоч якимсь чином дбає за порядок в рідному місті.
Відповісти
Ви не зовсім праві, люди ж бо завжди хочуть кращого, тому й вказують на недоліки. Але часто дописувачі справді критикують лише заради самої критики, або ж тільки задля приниження інших (цим самим компенсуючи свої комплекси).
Маємо пам'ятати, що грошей у наших міст насправді мало, бо лише незначна частка податків йде до місцевих бюджетів, більшість залишається у Києві. З обмеженими ресурсами забезпечувати благоустрій непросто. У таких умовах такими відзнаками (від Кабміну!) можна пишатись, але це для мене виглядає як насмішка від азарова (типу, грошей не дамо - нате вам грамоту)
Відповісти
ну хоч так
Відповісти
В порiвняннi зi схiдними мiстами в Луцьку гарно.
Відповісти
Чистеньке, привітне місто, як на мене, дуже зручне для життя. Це вам не Макеєвка і не Кривий Ріг. Дякую меру міста і його службам за те, що створюють для мешканців затишок.
Відповісти
Якби місто могло існувати поза бюджетною диктатурою, а за принципами істино-європейського самоврядування та ще б йому повернули МАГДЕБУРЗЬКЕ ПРАВО!!!!!!!! А люди жили б за правилами старожил:"КОЖНУ РОБОТУ РОБИ, ЯК ДЛЯ САМОГО ГОСПОДА БОГА!!!" Місто можна було б в лялю перетворити...
Відповісти