Корвет «Луцьк» окропили святою водою

Корвет «Луцьк» окропили святою водою
Із нагоди 18-річниці підняття українського прапору на корветі «Луцьк» цей військовий корабель вперше освятили – екіпаж корабля окропили святою водою священик з Волині.

Про це інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

До Севастополя, неподалік якого пришвартований корвет «Луцьк», прибув голова єпархіального відділу зі взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями протоієрей Олександр Мазурак.

«Священика на кораблі чекають всі з нетерпінням: моряк для доброго слова та бесіди, офіцер - для духовної поради у сімейному житті. Командир в турботі за людей і корабль – для благословення і освячення. Підсумком бесід і спілкувань стала молитва», - розповів священик.

Уранці 18 лютого був відслужений водосвятний молебень, після чого був окроплений весь корабель. Під час урочистостей був окроплений весь екіпаж і усім були вручені іконки.


Вітаючи всіх із святом священик передав вітання і благословення митрополита Ніфонта з побажаннями миру і добра екіпажу та їх родинам. Було згадано і про духовний зв’язок, що існує між віруючими лучанами та кораблем.


У подячному слові командир корабля, капітан ІІІ рангу Сергій Крилов висловив надію і на подальшу співпрацю.


Нагадаємо, команда корвету «Луцьк» урочисто відзначила 18-річчя корабля разом із делегацією Луцької міської ради, яка з нагоди свята подарувала морякам плазмовий телевізор та офіційні подяки міського голови та грамоти голови Волинської облдержадміністрації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: корвет, УПЦ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну все, тепер корвету нічого не загрожує. :)))
Відповісти
Останні новини
Корвет «Луцьк» окропили святою водою
26 лютий, 2012, 10:39