На Волині ‒ новий журнал

На Волині ‒ новий журнал
На Волині вийшов друком перший номер журналу «Волинський благовісник» Волинської православної богословської академії.

Презентацію видання провів її ректор священик Володимир Вакін, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Це не перша спроба духовної школи єпархії видавати періодичне видання: у 1998 році вийшло два числа «Волинського православного вісника» Наукового товариства ім. Митрополита Полікарпа (Сікорського), що діяло при тоді ще семінарії. Однак, із припиненням діяльності товариства припинилось і видання часопису.

Нинішній академічний статус навчального закладу зобов’язує не тільки викладати на вищому рівні, а й провадити наукові дослідження та оприлюднювати їх. Тому заснування солідного, академічного журналу – на часі.

Звісно, теологічні й церковно-історичні дослідження, та й читання їх – справа небагатьох. Однак, наукові напрацювання згодом можуть стати основою науково-популярних матеріалів, елементами проповідей.

«А цікавого в номері багато. Відкривається він статтею митрополита Луцького і Волинського Михаїла «Слово про Закон і Благодать» митрополита Іларіона: сакральний вимір руської державності». Актуальні питання розглядає проректор з навчальної роботи кандидат богословських наук священик Василь Лозовицький у статті «Порушення Богом встановленої природної гармонії людських сімейних стосунків в одностатевому шлюбі».
Цікаво, глибоко мислять і автори багатьох інших публікацій з богослів’я, біблеїстики, літургіки, церковної історії, церковного права, гомілетики й інших галузей теології», - кажуть в прес-службі єпархії.

Журнал вийшов обсягом 285 сторінок, накладом 500 примірників. Його можна придбати, звернувшись в академію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині ‒ новий журнал
25 жовтень, 2013, 16:08