Фото героїв інтернету з Луцька ‒ учасник міжнародної екокампанії

Фото героїв інтернету з Луцька ‒ учасник міжнародної екокампанії
У Львові в межах Тижня клімату в Україні відкрилася виставка "Клімат змінюється".

З 21 по 28 жовтня у Львові, Києві, Дніпропетровську та Харкові проходять фотовиставки, флешмоби, майстер-класи та лекції на екологічну тематику, - пише Gazeta.ua.

Кліматичні тижні є частиною світової кампанії Global Power Shift, ініційованої міжнародним кліматичним рухом 350.org. Це глобальний рух, організаторами та учасниками якого є звичайні люди, що піклуються про своє майбутнє. У них спільна ідея – розпочати практичні дії для зменшення викидів парникових газів негайно.

На виставці представлено 15 фотографій закордонних авторів та три – українських. Усі вони відображають екологічні проблеми та кліматичні зміни, природні стихії. Є світлини, на яких зображені вирубані ліси Суматри. Місцеві мешканці так розширюють плантації для вирощення пальмового масла, евкаліпту і видобутку вугілля. Фотографія, де земля схожа на пустелю – з Південного Китаю. Там колись було водосховище, ємністю 1,6 млн. куб. м. води.

На іншій фотографії жертви Тайфуну на Філіппінах по пояс у воді чекають допомоги, що надходить із різних міжнародних організацій. Тоді більше 500 людей загинуло і сотні тисяч змушені стати переселенцями через наслідки природної стихії у 2009 році. Ще одне фото: молоді сосни у Монголії засохли через брак води. Протягом 10 років китайська державна організація Shenhua Group, яка є одна із найбільших виробників вугілля, надмірно використовувала та забруднювала водні ресурси Монголії.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ХЛОПЦІВ, ЯКІ ПІДКОРИЛИ ІНТЕРНЕТ, ПРОПЛИВШИ ЗАТОПЛЕНИМ ПРОСПЕКТОМ ЛУЦЬКА

Є і три фотографії з України. Найцікавіші – це два хлопці-плавці у воді на вулиці на фоні жовтих маршруток у Луцьку. Фото зроблене цього річ після липневої грози.
"Акція відбувається одночасно у трьох містах України. Greenpeace надала три тисячі фотографій для України. Активісти зі Львова відібрали два десятки кращих, які різносторонньо відображають екологічні проблеми, кліматичні катаклізми у всьому світі. Хочемо цією виставкою показати, що зміни у природі, кліматі залежать від людей. Від нас, наприклад – економити електроенергію, воду, менше користуватися пластиковими та поліетиленовими виробами", - каже організатор виставки Людмила Сулік.

22 жовтня у центрі Львова активісти провели флешмоб "Яку погоду чекати завтра?", а протягом тижня відбудуться лекції на тему: "Зміна клімату у 21 столітті та міжнародний громадський екологічний рух" у Державному природознавчому музеї (вул. Театральна, 18).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
радий за земляка!
Відповісти
Останні новини
Фото героїв інтернету з Луцька ‒ учасник міжнародної екокампанії
25 жовтень, 2013, 16:26
На Волині ‒ новий журнал
25 жовтень, 2013, 16:08