Кому подарує очки збанкрутілий «Арсенал» і як це позначиться на «Волині»

Кому подарує очки збанкрутілий «Арсенал» і як це позначиться на «Волині»
Поєдинок 14 туру Прем`єр-ліги між київським «Арсеналом» та сімферопольською «Таврією», запланований на п’ятницю 25 жовтня, найімовірніше не відбудеться.

Матч молодіжних команд суперників днем раніше не відбувся, а сьогодні «каноніри» не вилетіли до Сімферополя попри те, що там їх чекали.

Спортивний директор «Арсеналу» заявив, що його команда із «Таврією» не зіграє, пише Football.ua.

До слова, 16 жовтня юніори «Арсеналу» не поїхали на гру до Дніпропетровська із «Дніпром» U-19.

Проблемний клуб української Прем`єр-ліги навесні отримав друге дихання, коли його купив депутат і мільярдер Олександр Онищенко.

Утім, у вересні-жовтні в «Арсенала» знову розпочалися проблеми із фінансуванням, адже колишній власник «канонірів» Вадим Рабинович, за словами представників клубу, остаточно не оформив продаж клубу Онищенку.

Минулого тижня останній заявив, що вийшов із «Арсеналу» ще 2 жовтня.

Неявка «Арсеналу» на матч із «Таврією» відповідно до Регламенту Прем`єр-ліги на 2013-14 рр. тягне за собою передусім технічну поразку 0:3 і відповідно таку ж перемогу для сімферопольців.

Якщо ж «Арсенал» вдруге не вийде на гру, а така ситуація цілком можлива, пункт 25 ст. 9 Регламенту знімає клуб із змагань.

Регламент пояснює подальші дії організаторів змагань в УПЛ. «Якщо команда, що виключена зі змагань, провела половину і більше матчів, їй зараховуються технічні поразки в матчах, що залишились, а командам-суперницям зараховуються технічні перемоги. Якщо ж команда (в даному випадку «Арсенал») зіграв в чемпіонаті менше половини матчів, результати цих поєдинків анулюються.

Отож, «каноніри» дуже вчасно можуть знятися, адже наразі вони зіграли тільки 13 матчів. Чотирнадцятий тур вони майже стовідсотково не гратимуть, а якщо не зіграють і п’ятнадцятий – із запорізьким «Металургом», то автоматично будуть зняті із змагань.

У такому випадку в турнірній таблиці незмінними залишаться турнірні показники трьох клубів, у яких «Арсенал» виграв («Карпати», «Волинь» та «Севастополь»).

Від очкового доробку решти команд доведеться віднімати три очки, зароблені в матчах із «канонірами». Тільки один пункт відмінусується у «Ворскли», адже полтавчани зіграли із киянами у нічию.

Нова турнірна таблиця у випадку зняття «Арсеналу» вже сьогодні виглядала б так:

1 Металіст 12 27
2 Шахтар 13 26
3 Дніпро 12 26
4 Чорноморець 13 22
5 Ворскла 13 22
6 Динамо 13 21
7 Зоря 13 16
8 Карпати 13 16
9 Металург Д 13 14
10 Іллічівець 13 13
11 Севастополь 13 13
12 ВОЛИНЬ 13 13
13 Говерла 13 11
14 Арсенал 13 10
15 Металург З 13 6
16 Таврія 13 3

Як бачимо, істотних змін у верхній частині таблиці не сталося б, адже у всіх лідерів заберуть 3 очки.

Щоправда, «Динамо» втратило б п’яте місце, поступившись «Ворсклі».

А от серед суперників луцької «Волині» зміни таки відбулися б. Ужгородська «Говерла», яка здолала «Арсенал» 2:0, впала б на 13 місце – нижче «Волині» і «Севастопля», які гратимуть у неділю між собою в Криму (16.00), а розрив лучан від «Іллічівця» та донецького «Металурга» істотно скоротився б.

У будь-якому випадку рішення стосовно «Арсеналу» ухвалюватиме Прем`єр-ліга, вона ж внесе корективи до турнірної таблиці.

Додамо, що в складі київського «Арсеналу» виступають нині чотири колишні гравці луцької «Волині»: Олег Герасимюк, Володимир Аржанов, Олександр Романчук і Вячеслав Шарпар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: футбол
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Волинь на халяву, за рахунок біди іншого клубу, очками розжитись захотіла?:(
Відповісти
Воно й видно, що ти футбАліст. Ти новину читав, лузер?
Відповісти
Останні новини
Кому подарує очки збанкрутілий «Арсенал» і як це позначиться на «Волині»
25 жовтень, 2013, 18:50