Генерали шоковані новим міністром оборони, - нардеп Кравчук

Генерали шоковані новим міністром оборони, - нардеп Кравчук
Народний депутат України від фракції «БЮТ-Батьківщина» Василь Кравчук стверджує, що генерали-нардепи з Партії регіонів незадоволені президентським призначенням Дмитра Саламатіна міністром оборони України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кравчук заявив на XV звітно-виборчій партійній конференції, яка відбулася 25 лютого, в суботу у Хмельницькому.

«Я спілкувався з кадровими офіцерами: генерали з Партії регіонів, які є народними депутатами – всі просто шоковані! Адже Саламатін був громадянином іншої держави», - зазначив він.

За інформацією Кравчука, депутати від «БЮТ-Батьківщина» звернулися із запитом до радника та представника Президента України в Конституційному Суді Олени Лукаш з проханням повідомити: з якого часу Саламатін є громадянином України? І чи не має він паралельного подвійного громадянства?

Як відомо, 8 лютого Президент Віктор Янукович призначив своїм указом Дмитра Саламатіна на посаду міністра оборони, попередньо звільнивши Михайла Єжеля.

Згідно з офіційною біографією, Саламатін народився в Казахстані. Єдине, що його пов’язує з армією – він, як і всі тогочасні хлопці, два роки служив в лавах Радянської Армії:

1983-1985 рр. - Служба в армії. Трудову діяльність розпочав у травні 1985 року на виробничому об'єднанні «Карагандауголь» гірничим робітником очисного вибою шахти ім. Кузембаева.

1989-1991 рр.. - Гірський майстер видобувної дільниці шахт «Сокурская» і ім.Кузембаева (Караганда).

1991-1993 рр.. - Консультант спільного підприємства СІТЕК (Москва).

1993-1994 рр.. - Комерційний директор ЗАТ Російське паливо (Москва).

1995-1996 рр.. - Головний експерт ЗАТ РОЛ (Москва).

1996-1997 рр.. - Головний консультант компанії Мілдер Інтернешнл лтд (Москва).

З 1998 року - радник президента Міжнародного гірничого конгресу з питань взаємодії з України (на громадських засадах). З квітня 1999 року постійно проживає в Україні.

2006-2007 рр.. - Народний депутат України V скликання від Партії регіонів (N88 у виборчому списку). Перший заступник глави Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти.

З листопада 2007 по лютий 2011 рр.. - Народний депутат України VI скликання від Партії регіонів (N86 у списку). Член Комітету з питань бюджету.

У червні 2010-го указом Президента України Віктора Януковича призначений генеральним директором Державної компанії Укрспецекспорт.

4 січня 2011 указом Президента В.Януковича призначений гендиректором Державного концерну Укроборонпром, створеного постановою Кабміну від 29 грудня 2010-го.

8 лютого 2012-го указом Януковича призначений Міністром оборони України (змінив на посту Михайла Єжеля).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце кар'єра, а на.. я оце суворовське, а потім військове, а потім оці В/Ч на крайній півночі, якщо можно просто, служив в армії - будеш міністром....
Відповісти
Кремль дав грошей на посаду і він дав Якуновичу взятку
Відповісти
Останні новини
Генерали шоковані новим міністром оборони, - нардеп Кравчук
26 лютий, 2012, 17:55