Добрі новини від ВолиньPost за 21 березня

Добрі новини від ВолиньPost за 21 березня
Дякуємо кожному та кожній, хто причетний до світлих звісток, адже їх так бракує у лихий час. Завдяки вам щовечора маємо добрі новини.

Сьогодні, 21 березня, ми писали про таке:

У Джанкої знищили російські крилаті ракети Калібр, – ГУР

Вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети Калібр НК під час їхнього транспортування залізницею.

– Загадкова «бавовна» продовжує процес демілітаризації росії та готує український півострів Крим до деокупації, – наголошують у ГУР.

Команда з Володимира стала чемпіоном України з футзалу серед жінок

ЖФК «Ладомир» із Володимира розгромно переміг «Лідер» і достроково став чемпіоном України з футзалу серед жінок. Це перша перемога в історії клубу у Вищій лізі. До того ж «Ладомир» став першою командою з Волині, якій підкорилося подібне досягнення.

Волинянин, який має 18 правнуків, відзначив ювілей. ФОТО

У понеділок, 20 березня, в селі Полонка Боратинської громади відбулася особлива подія – місцевий мешканець, ветеран Другої світової війни, Микола Павлович Оверчук відзначив свій 100-річний ювілей. Микола Павлович має за плечима насичений життєвий шлях і багато здобутків, як трудових, так і особистих. Одним з них є велика, любляча родина: 3 дітей, 9 внуків, 18 правнуків та 5 праправнуків.

ЗСУ за минулу добу знищили ще 960 загарбників

За минулу добу Сили оборони знищили ще 960 окупантів. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 21.03.23 орієнтовно склали:

особового складу ‒ близько 166570 (+960) осіб,
танків ‒ 3552 (+15) од,
бойових броньованих машин ‒ 6879 (+10) од,
артилерійських систем – 2586 (+9) од,
РСЗВ – 507 (+0) од,
засобів ППО ‒ 270 (+0) од,
літаків – 305 (+0) од,
гелікоптерів – 290 (+0) од,
БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2167 (+7),
крилатих ракет ‒ 907 (+0),
кораблів/катерів ‒ 18 (+0) од,
автомобільної техніки та автоцистерн – 5428 (+12) од,
спеціальної техніки ‒ 266 (+1).

Гранти до 8 мільйонів гривень: як почати власну справу з допомогою держави

Заснувати сад чи теплицю, швейне підприємство чи навіть косметичну компанію, а також – розширити вже існуючий бізнес. Навіть під час війни українці наважуються започаткувати власну справу та створювати нові робочі місця. Щоби допомогти громадянам зменшити безробіття, розвивати свій бізнес, і, як наслідок, підтримувати економіку, держава продовжує допомагати вже працюючим та майбутнім підприємцям.

У липні минулого року урядовці запустили грантову програму єРобота, в рамках якої вже видали майже 4 тис. грантів на понад 1,5 млрд гривень. Прийом заявок триває і зараз.

Натисніть на заголовок, аби дізнатися більше

«Павутинка» для ЗСУ: як волиняни допомагають військовим бути невидимими. ФОТО

З перших днів повномасштабного вторгнення у Луцьку діє ініціатива «Павутинка». Щодня волонтери створюють для військових сітки на фронт, які допомагають замаскуватися від ворога і рятують життя. За рік до «Павутинки» долучилися не лише волиняни, а й ті, хто покинув свої домівки через війну.

Все починалося з ініціативи двох жінок – Інги та Галини. Вони уже на другий день війни вирішили, що мусять зробити щось корисне. Обидві – художниці, тож одразу почали перебирати варіанти, що можна зробити. Галина домовилася за приміщення у мистецькій галереї, підшукала перших волонтерів і робота «закипіла».

Натисніть на заголовок, аби дізнатися більше

У Луцьку відкрили центр підтримки підприємців Дія.Бізнес. ФОТО

Сьогодні, 21 березня, у Луцьку офіційно відкрили центр Дія.Бізнес. У ньому місцеві підприємці та підприємиці зможуть отримати безкоштовні консультації, знайти однодумців та навчатися у комфортній локації.

До центру може прийти кожен та кожна, хто мріє розпочати власну справу, уже від завтра, 22 березня.

Натисніть на заголовок, аби дізнатися більше

Не забувайте повідомляти нам про добрі новини у ваших селах, містах, громадах на нашу електронну скриньку [email protected] або за телефоном 050-505-20-30.

А ми чекаємо, поки напишемо головну добру новину ‒ нашу перемогу! Нині ж дякуємо кожному і кожній, хто її наближає!


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.