Жінкам-пацієнткам Волині обов’язково обстежуватимуть груди

Жінкам-пацієнткам Волині обов’язково обстежуватимуть груди
У всіх медичних закладах області запровадять обов’язкове дослідження стану здоров’я молочних залоз у жінок.

Про відповідне доручення 28 жовтня під час оперативної наради повідомив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Він зазначив, що подібна практика вже є у Шацькій та Любомльській лікарнях.

«Всі, хто потрапляє у поліклініку по будь-якому питанню: чи профогляд, чи болячка, чи сверблячка (жінки мається на увазі), то якщо протягом останнього півроку не було мамографічного обстеження, то спочатку жінка йде на мамограф. А потім вже по решті лікарів чиряка лікувати», - зазначив Клімчук.

Окрім цього, голова Волинської облдержадміністрації наголосив, що у 2014 році закуплять мамографічне обладнання, якого бракує лікарням, зокрема мова йде про чотири мамографи.

Борис Клімчук додав, що кожні 30 хвилин у світі одна жінка помирає від раку молочної залози. При ранішній діагностиці прогрес захворювання можна зупинити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це добре, хоч таким методом жінки стежитимуть за собою, адже завжди немає часу самому прийти ,виділити час і перевіритись як слід.
Відповісти
Та чи у кожної жінки знайдеться 70 грн на мамографію?
Відповісти
Це безкоштовно
Відповісти
На словах і на паперах безкоштовно. В поліклініці висить оголошення, що аналізи за направленням лікаря безкоштовні. Але саме направлення у них платне. Так буде і з мамографом. І називатиметься це не плата, а добровільний внесок.
Відповісти
Отак завжди! Жінкам віддувайся! А чого б то не запровадити обов"язкове обстеженн чоловіків в уролога та андролога???? А то нема в сім"ї дітей - жінка винувата....буває ж так шо в наших мужичків теж....сперматозоїди хвостиками не ворушать,до лікарів пісюна показувати - соромно:)
Відповісти
Останні новини
Жінкам-пацієнткам Волині обов’язково обстежуватимуть груди
28 жовтень, 2013, 12:29