У Луцьку може відбутися з’їзд українських археологів

У Луцьку може відбутися з’їзд українських археологів
У Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація третього випуску наукового видання «Волино-Подільські археологічні студії» - збірник продовжив подібні студії 1990-х років, що друкували у Львові.

Про це повідомляє прес-центр ДП «Волинські старожитності».

Нинішній випуск студій присвятили видатному українському археологу, історику та музеєзнавцю Юрію Миколайовичу Малєєву (1941-2006) - видатному українському археологу, історику, музеєзнавцю, доценту Київського національного університету ім. Т.Шевченка. Тоді, як перший випуск був присвячений Ігорю Свєшнікову, другий - Олегу Ольжичу-Кандибі.

Студії стали спільним виданням ДП «Волинські старожитності» та Волинського краєзнавчого музею і продовжили традиції попередніх випусків. Тобто, тут об'єднані матеріали дослідників-археологів з Волинської, Львівської, Тернопільської та Рівненської областей.

Збірника, який окрім матеріалів з археологічних досліджень містить публікації розвідок 1988-1993 років на території Волинської та Тернопільської областей.

Упорядники збірника планують зробити студії археологічним щорічником західних областей України. І проводити в березні-квітні у Волинському краєзнавчому музеї щорічні зібрання археологів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку може відбутися з’їзд українських археологів
27 лютий, 2012, 09:18