Освітній бунт в Ужгороді. ФОТО. ВІДЕО

Освітній бунт в Ужгороді. ФОТО. ВІДЕО
В Ужгороді батьки школярів спробували "штурмувати" міську раду через скасування осінніх канікул.

Мітинг почався 28 жовтня о 9:00. Мітингувальники заповнили всю Поштову площу, - пише Uzhgorod.in з посиланням на Mukachevo.net.

Присутні кричали "Владу на мило", "Погорєлов, поверни осінні канікули" та вимагали зустрічі з мером.

Проте міліція закрила вхід до мерії, а секретар Погорєлова заявила, що у мера нарада. Приблизно о 9:20 люди спробували увірватися в мерію, але це їм не вдалося. Через 10 хвилин вони здійснили другу спроба штурму.



Згодом до мітингувальників вийшов заступник мера Юрій Беляков, проте він не став нічого пояснювати, а просто посміхався і хитав головою в такт з криками мітингувальників. У цей час хтось з натовпу кинув у нього пластикову пляшку з водою, яка пролетіла біля голови чиновника. Після цього він пішов в будівлю мерії.

Незабаром до батьків вийшла керівник департаменту освіти Закарпатської ОДА Оксана Бабуніч і заявила, що ніякої проблеми немає, а в департамент жодна школа не зверталася зі скаргами. Також вона пообіцяла пройтися по школах і з'ясувати ситуацію.

Тим часом вчителі з Ужгорода повідомляють, що в кожну школу надійшла вказівка ​​з управління освіти дізнатися, де був сьогодні кожен учень. За пропущений день без поважних причин наказали строго покарати як учнів, так і педагогів.

Нагадаємо, 25 жовтня в Ужгороді місцева влада за рекомендацією губернатора Олександра Ледиди прийняла рішення скасувати осінні канікули в школах і об'єднати їх із зимовими.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Освітній бунт в Ужгороді. ФОТО. ВІДЕО
28 жовтень, 2013, 13:37