«Зґвалтування» неповнолітньої в Ківерцях: мама каже, що насилля було

«Зґвалтування» неповнолітньої в Ківерцях: мама каже, що насилля було
Мама неповнолітньої мешканки міста Ківерці каже, що її дочку зґвалтували, але та не хоче звертатися в міліції за правосуддям.

Нагадаємо, 25 жовтня з'явилося повідомлення про те, що в місцевій сауні п'ятеро чоловіків зґвалтували дівчину, яка вчилися в медичному коледжі, - повідомляє ТРК "Аверс".

Викладачі навчального закладу навідріз відмовляються спілкуватися на цю тему. Лише розповіли, що дівчина забрала документи і продовжує навчання у іншому закладі.

Заступник директора з гуманітарної освіти та виховання Людмила Камінська каже, що зґвалтування не було.

"Нема там ніякої справи, я вам зараз документи покажу, ніхто там нікого не зґвалтував – це все є домисли, -(цитує): повідомляємо, заява зареєстрована саме цією студенткою, була розглянута та припинена за відсутності події кримінального правопорушення", - розповіла посадовець.

Розпитати майбутніх медиків про ситуацію, яка трапилася зі студенткою, журналістам не вдалося. Всі як один повторювали, що з дівчиною не знайомі. До одногрупників не пустили педагоги. Загалом працівники коледжу налаштовані якомога швидше забути про неприємний інцидент.

Самі говорити відмовилися і порадили звертатися до потерпілої, або ж до її мами.

«Якщо батьки дозволять будь ласка, говоріть, що хочете. Запитайте в мами. Мама за неї відповідає, бо це її дитина», - зауважила куратор групи, в якій навчалася дівчина.

Журналістам таки вдалося порозмовляти з мамою неповнолітньої. Жінка сказала, що у дівчини психологічна травма:.

«Ми про це не дуже хочемо говорити. У неї зараз важкий стан. Я не хочу це розповсюджувати. Я хочу цю тему закрити і забути як страшний сон», - мовила жінка.

Також вона стверджує, що факт зґвалтування був.

Речник УМВС Волині Оксана Блищик щодо інциденту розповіла: "Повідомлення надійшло в Луцький міськвідділ від обласної клінічної лікарні 6.10.2013-го року… До лікарні звернулася неповнолітня 1997-го року народження, студентка Ківерцівського медичного коледжу…".

Дівчина потрапила до медзакладу з діагнозом отруєння медичними препаратами. Лікарю вона також розповіла, що її зґвалтували п’ятеро чоловіків. Через це, що злочин був на території Ківерцівського району на місце події виїхали місцеві правоохоронці.
"У неї зібрали пояснення. Згідно зі статтею 477 КПК України, за статтею 152-ю - це є кримінальне провадження, яке порушується в формі приватного обвинувачення. Тобто обов’язкова її письмова заява. Але потерпіла відмовилася від написання заяви… Коли вони виїжджали – це повідомлення було зареєстроване. Воно було внесене в журнал єдиного обліку…", - констатувала Оксана Блищик.

Отож, справи про зґвалтування, як не стомлюється повторювати правоохоронці та працівники Ківерцівського медичного коледжу, немає. Принаймні за інцидент, через який дівчина намагалася покінчити життя самогубством ніхто не відповідатиме.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 56
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бо серед тих хто згвалтував були менти.І тому цей факт усі приховують...
Відповісти
Мєнтам (саме "мєнтам", бо таких осіб "правоохоронями" назвати язик не повернеться) простіше психологічно натиснути на дівчину, щоб така не подавала заяви, ніж розслідувати злочин.
Разом з тим, це не знімає відповідальності з батьків, які виховали доньку таким чином, що пішла з 5 чоловіками у сауну. Дуже сумніваюсь, що вони йшли туди до семінарів готуватися.
Відповісти
та які вони "менти"?!!Вони ж прислужники бандюків,які називають їх дуже точно-"мусора",сміття,відходи людські
Відповісти
Ситуація звичайно не сама краща як для дівчини, так і для батьків. Але я думаю що дівчину насильно не затягнули в сауну.....
Відповісти
Дівчина була в реанімації. Питання до лікарів, чи знайшли вони на ній сліди насильства? От і все. Не батьки, не вчителі, а саме лікарі. Робити будь-які припущення звісно не правильно, але щось мені важко віриться, що 16-річна дівчина погодилася обслужити п'ятьох чоловіків, а потім зробила спробу самогубства. У нас судять лише тоді, коли гвалтівники намагаються вбити жертву. А якщо без цього – лови на вулиці будь-яку, пхай в машину, роби що хочеш, потім пригрози вбивством і все буде добре.
Відповісти
Шановна Таня, я не відстоюю позицію ні гвалтивників ні дівчини. Але скажу одне, зараз такі дівчата пішли....що можна дійсно повірити що вона сама сіла до них в авто і сама погодилась їх "обслужити". Щоб не бути голослівним, наведу приклад, який був у минулу п*ятницю на зупинці біля магазина Фокстрот, навпроти Опери. До 01,00 ночі чоловіків не пускали в клуб бо був дєвішнік. Я з компанією стояли навпроти зупинки. Через кілька хвилин сюди підійшло 2 дівчини, років 18 - дти, сіли і курять. Один з моїх друзів каже "ДІвчата, йдемо з нами в Рінг?" - відповідь мене просто вбила: "Якщо ви за нас платите". До чого я веду: що дівчатам не страшно піти в Ринг із 8 - мома здоровими Сексуально - голодними мужиками, їм страшно щоб їх не заставили платити самих за себе....
Відповісти
так чим закінчився вечір? дали?)
Відповісти
Мені - ні_)
Відповісти
не мав грошей заплатити дівкам за салат? :)))
Відповісти
це не вони мені послугу роблять, а я їм)
Відповісти
а в чому послуга?
Відповісти
Я їм задоволення приношу а не вони мені
Відповісти
У тебе тільки одне на думці: дали\не дали
Відповісти
Дмитрику, а чого то ти швендяєшся по вулиці пізньої ночі?
Відповісти
тому що вдома не сиділося
Відповісти
не сидіти треба, а спати.
якщо ти по ночам розважаєшся, робим висновок, що у день... спиш. Безробітний?
Відповісти
А що Ви робили у п*ятницю ввечері?
Відповісти
я у суботу працюю. Тому був сон
Відповісти
де працюєш?
Відповісти
на роботі
Відповісти
ти що досьє на мене складаєш?
Відповісти
То ви з тих, хто вважає, що за заплачений коктейль треба, щоб дівка розраховувалась сексом? Це не аргумент: ходить пізно, зв'язується з мужиками. Це не привід схиляти до сексу і здійснювати насильство. А дівчаткам у 16 років здається, що вона така красива, всі на неї глянуть і закохуються. В казці про попелюшку ГГ теж не в 9 год бігла з балу. Коли в сауну їде 25-річна – ще можна посперечатися про її розумові здібності, а в 16 батьки її не розуміють, ніхто її не любить, життя не вдалося і треба чудити. І 5 одружених дорослих мужиків виправдання не мають точно!
Відповісти
В самому першому повідомленні, я написав що не відстоюю думку ні гвалтівників ні дівчини, просто схиляюсь до того варіанту - що дівчина сама, по своїй волі поїхала в сауну.

Відповідаючи на Ваше питання (про те, як розплачуватися за коктейль)- якщо дівчина вже сама, без представника чоловічої статі прийшла у нічний заклад - особисто я її розцінюю як Бл...дь. Тому що нормальна дівчина, апріорі в такий заклад не піде. ТУди йдуть дівчата, які наперед уже знають що будуть зніматися. Ну не про життя вони йдуть туди говорити, і тим більше дозволяти чужому чоловікові платити за себе, незнаючи (а можливо і догадуючись) що він буде вимагати в замін. Тому, да, я відношуся до таких людей, яким за заплачений коктейль потрібно розраховуватись Сексом...ну мінєт може теж підійти.
Відповісти
капець, у нас тепер секс став настільки дешевий і доступний... зайнятись сексом - ніби випити чаю.
а ти випадково не відносишся до тієї категорії чоловіків, які хочуть, щоб за них дівчина платила, а вони натомість будуть відпрацьовувати????
Відповісти
Ні. Я до такої категорії не відношуся.
Відповісти
Наші бабці і мами ходили на танці і там знайомилися і все було добре. А моїй сестрі страшно ходити на дискотеку, кавалера у неї немає. Дуже рідко ходить з моєю компанією і тут як тут такі кретини, як ти. Знайомляться зі словами: "Ти ж сюди прийшла мене задовольнити". Розмова вже пішла не по темі статті, просто задовбало, ще через всяких ідіотів дівчата не можуть просто піти потанцювати.
Відповісти
причому тут розумові здібності 25-річних? У нас, що вони не займаються сексом. Навіть і якщо не мають чоловіка, треба займатися...для здоров_я. І до чого тут розум?
Відповісти
ти що сексуально-голодний мужчина?
Відповісти
А ти Сексуально не голодний, і тобі не хочеться Секса? Якщо так - то мені тебе/Вас шкода молодий чоловіче....Якщо Ви дівчина - то відповідь: ТАК. Я СЕКСУАЛЬНО ГОЛОДНИЙ МУЖЧИНА.
Відповісти
Дмитро, якщо ти кажеш, що купивши дівці коктейль, вона тобі дасть, то чого ти не купиш і не візмеш, те що вона готова дати? Видно, ти не з тих пацанів, хто готовий до серйозних стосунків. Усякі є і вочевидь, усяких треба.
Відповісти
Я не бажаю стосунків з дівчиною яка шляється по клубах. Я її розглядаю як короткочасний епізод.
Відповісти
а як не дасть?
Відповісти
Нічого страшного.
Відповісти
ти що віагри обївся?
Відповісти
Вживаю Стероїди зараз, бо готуюся до Змагань. Колю Тестостерон. Якщо маєте поняття в БІології (чи доступ до ГУгла) - то зрозумієте мене.....
Відповісти
А в професійному спорті це не заборонено?
Відповісти
1. Я не профі.
2. Заборонено в любому типі (Профі, Аматори, любителі).
Відповісти
дивися, бо знаючі люди кажуть, що стероїди садять печінку і знищують потенцію. Во як!
Відповісти
Це НЕЗНАЮЧІ люди. Їх шкода.
А ці "знаючі" люди мабуть любітєлі випити по 50 грам на вихідних і покурити?
Відповісти
Ти знаєш, яка відмінність між трицепсом, юіцепсом? І як іншим словом назвати 4-головий м_яз?
Відповісти
Квадріцепс.
Тріцепс розгинає і випрямляє руку.
Біцепс - згинає.
Ще є питання?
Відповісти
Молодець. А що біцепс є тільки на плечі? Чи ще десь?
Відповісти
На Бедрі ще є.
Відповісти
ментів там не було, були діти нардепів
Відповісти
Треба з тих героїв взяти зобов"язання, що коли їхнім донькам виповниться по "надцять років", вони їх спровадять на подібну вечірку в сауні. Батькам - штраф, та такий, щоб вони усім знайомим і не дуже передали, що дітьми треба цікавитися. А працівники училища теж мають понести покарання - батьки їм передали на навчання та виховання неповнолітню дитину.
Відповісти
а що це за класний керівник, яка не дозволяє одногрупникам нічого говорити
Відповісти
Мажори справляли день народження ы до всього не вистачило дывчат Поыхали на дискотеку ы там взяли двох дытей якы два мысяцы тому ще тримались маминоы спыдницы Мажори жонаты мають грошовитих ы впливових батькыв якы це все хочуть закрити Тому це все так крутиться
Відповісти
Які там мажори ? ну 2-є й близько ні це 100 %, і хто придумав що вони жонаті ? одному з них десь 18-19,другому 21 і ніяких дружин вони не мають
Відповісти
Так напишіть прізвища цих альфонсів, хай усі знають, які вони "герої"
Відповісти
Модератор! Чому комент де мене назвали прямо "кретин" - не видалили, а мій комент де я назвав сестру автора образи в мою сторону "бл...дь" (ще й зацензурив" - видалили....де правда?
Відповісти
постраждала знала куди їде и на що иде!!
Тому безглуздо звинувачувати невинних людей. так як силою нихто не заставляв то и непотрибно судити всих дывчат по ний, адже у кожного
є своя голова на плечях!!
Тому недоречно було називати всих дивчят навчального закладу ,дивчятами легкої повединки ,а мед коледж борделем
Відповісти
А розголос в ЗМІ зробив свою справу...
Розпочали досудове розслідування зґвалтування 16-річної в Ківерцях...

"...4 листопада 2013 року органи прокуратури за фактами публікацій у ЗМІ відомості були внесені в ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 152 (Зґвалтування) Кримінального кодексу України. Після проведення усіх необхідних слідчих дій буде прийняте законне процесуальне рішення", - повідомили насамкінець в прес-службі міліції....

Відтепер вся країна буде знати своїх ГЕРОЇВ...
Відповісти
яке жахіття твориться в нашій країні!
Відповісти
невине дівчв
Відповісти
Останні новини
«Зґвалтування» неповнолітньої в Ківерцях: мама каже, що насилля було
29 жовтень, 2013, 08:57