Путін п’ять годин просив Януковича не йти в ЄС, ‒ ЗМІ

Путін п’ять годин просив Януковича не йти в ЄС, ‒ ЗМІ
Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі в Сочі з Віктором Януковичем намагався відмовити Україну від підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Президенти зустрілися 27 жовтня, ‒ пише Дзеркало тижня з посиланням на інформацію видання «Коммерсант-Україна».

Бесіда Путіна і Януковича у форматі тет-а-тет, деталі якої тримаються в суворій таємниці, тривала більше п’яти годин. Увечері того ж дня делегації МЗС України та Росії на чолі з міністрами Леонідом Кожарою і Сергієм Лавровим зустрілися у Ростові-на-Дону ‒ тут було заплановано засідання підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії. Дипломати поспілкувалися за вечерею, після чого провели разом майже весь понеділок.

З інших питань порядку денного головам МЗС України і Росії також не вдалося досягти проривних домовленостей. Не повідомлялося ані про прогрес у справі рибалки Олександра Федоровича, що вижив після потоплення російськими прикордонниками українського судна, ані про зміни у правовій базі перебування у Криму Чорноморського флоту, що готуються. Міністри підтвердили важливість якнайшвидшого завершення делімітації морських кордонів, не ставши згадувати про те, що її схему було узгоджено ще рік тому, а підписання відповідного договору зірвалося в останній момент.

Обговорили міністри і можливість відмови від практики перетину кордону громадянами України та Росії за внутрішніми паспортами. «Нас турбує те, що РФ пропонує здійснювати поїздки в Україну за закордонними паспортами. Може, це й нормально, але нам потрібен перехідний період, щоб наші громадяни змогли отримати закордонного паспорти», ‒ заявив Кожара.

«Отримати закордонний паспорт сьогодні не проблема. А ось візи ‒ це було б колосальною помилкою. Російська Федерація віз вводити не збирається», ‒ сказав Лавров.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Росія, ЄС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Янукович сделал роковую ошибку ,отвернувшись от РОссии! Розделен славянский народ!
Відповісти
Який "Розделен славянский народ" ти сам говориш на жителів заходу "Бандерівці", хоча менше тритини їх жителів навіть не знають хто то такі, ви "Русскіє" а що ви добились де ви живети, останній раз будучи в Москві я Росіян може чоловік сто бачив, слов'янський народ кажеш, а що це ви братам газ продаєте як "ворогу" ? Заговорили коли вже зрозуміли, що запахла смаленим!!!!!!
Відповісти
Все вірно, Росія розуміє, що коли ми підпишемо угоду З ЄС, то значно частина торгівельного бізнесу, і не тільки, буде втраченно. Та й з рештою сама асоціація з Євро Союзом дає багато можливостей для розвитку нашої країни у всіх планах, а Росію навпаки, ударить по економіці .... Я був у Росії, і не один раз і розумію чому вони проти, самі вони розвиватися і працювати в цьому плані не збираються, і нас із собою тянуть, в ту прірву ледарства, корупції та підлості, а ЄС все стає зрозуміло.... а на рахунок економіки, то ми точно не постраждаємо, а навпаки, аби справді все було так як в угоді про асоціацію, та й як наша економіка може постраждати, як її майже немає))))... і частково завдяки Росії!!!! З Росією нас нічого нового не чекає, вже краще з Китайцями торгувати, тим більше що і вони зацікавленні в нашому з ЄС союзі!
Відповісти
Юрий, мама твоя зробила "роковую ошибку", народивши тебе!
Відповісти
Останні новини
Путін п’ять годин просив Януковича не йти в ЄС, ‒ ЗМІ
29 жовтень, 2013, 12:33