Вартість проїзду у Луцьку може зрости через «Візор»?

Вартість проїзду у Луцьку може зрости через «Візор»?
У громадському транспорті Луцька може збільшитись вартість проїзду, вважають у волинському відділенні Антимонопольного комітету.

Про це йдеться у відповіді від 21 лютого на звернення депутата Луцької міської ради Олени Голєвої, яка попросила антимонопольників розібратися із неправомірними, на її думку, діями транспортного відділу мерії.

Голєва переконана: чиновники транспортного відділу нав’язують луцьким перевізникам купувати за завищеними цінами у підприємства «Візор» обладнання GPS-навігації або ж такого устаткування, яке сумісне із системою диспетчеризації саме цього підприємства. Крім того, вона вважає, що сам тендер був нечесним.

Нагадаємо, підприємство «Візор» ще у 2010 році виграло тендер на право виконувати функцію організації та управління рухом автобусів і підготовки інформації про роботу перевізників на автобусних маршрутах загального користування із використанням GPS.

Провівши перевірку, у територіальному відділенні АМКУ повідомили, що «Візор» непрозоро сформував вартість послуг.

«Розглянувши кошторис витрат на послуги диспетчеризації, який надавався підприємством «Візор» у складі конкурсної пропозиції для участі у конкурсі, територіальним відділенням було встановлено завищення підприємством витрат, пов’язаних із наданням послуг з реалізації та встановлення обладнання з використанням системи GPS-навігації та послуг диспетчеризації», – кажуть у АМКУ.

«Встановлення підприємством «Візор» економічно необґрунтованої плати за обладнання з використанням GPS-навігації, послуги за встановлення обладнання, за надання суб’єктам господарювання щомісячних послуг з управління рухом автобусів і підготовки інформації про роботу перевізників може призвести до збільшення собівартості послуг з перевезення пасажирів на автобусних маршрутках загального користування у місті Луцьку та збільшення тарифів на послуги», – сказано у відповіді АМКУ на звернення Голєвої.

Відтак у територіальному відділенні АМКУ рекомендували «Візору» встановити економічно обґрунтовані ціни, а виконкому Луцької міської ради це проконтролювати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І що далі? Голєва прокомертувала це?
Відповісти
І ще? З яким оригіналом це згідно і що той-та отримували? Підпису ж на документі Гупало немає. Копія робиться з оригіналу, а судячи з зовнішніх ознак, Степаненко розписалась за Гупала на роздрукованому з компа примірнику. В Голєвої юристи є? Чи голови в тих юристів???
Відповісти