Губернатор Волині пообіцяв захищати податківців, «поки живий»

Губернатор Волині пообіцяв захищати податківців, «поки живий»
Волинським податківцям не треба надмірно перейматися, якщо вони не виконають план «вищестоящих» начальників, – переконує голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

Про це він заявив під час розширеного засідання колегії ГУ Міндоходів у Волинській області 29 жовтня.

За інформацією начальника ГУ Міндоходів в області Ігоря Сінгаєвського, неналежним чином організована робота з проведення податківцями позапланових перевірок підприємств з ініціативи правоохоронних органів. Так, у 7 з 57 випадків у 2013-ому році перевірки були нерезультативними.

«Якщо правоохоронними органами надсилаються запити, то вони аргументовані, то результат має бути 100 відсотків, це наш підхід», – додав Сінгаєвський.

Із оцінкою роботи, як нерезультативної, не погодився губернатор Волині. На його думку, якщо порушень не виявили, то це означає, що пішли до правильних бізнесменів і сумлінних платників податків. А якщо на ці перевірки спонукають правоохоронці, то їм слід змінити підхід до роботи, а «коли здається, то треба хреститися».

Борис Клімчук додав, що не треба «морочити людям голови» позаплановими перевірками. «В нас строго кожна понадпланова перевірка – це «чепе». Якщо таке виникає, значить несистемно, погано вибудовуємо нашу роботу. Треба планувати так, щоб потім не бігати, щоб не було форс-мажору», – переконаний він.

А от податківців, яких можуть спонукати працювати інакше, губернатор Волині запевнив: «Якщо раптом вищестоящі начальники скажуть вам, що мало, що план, я завжди захищу, поки я живий. Тільки мені треба аргументи, а вони в мене наразі є, виходячи із тих цифр і з речей, які в області відбуваються».

Також очільник Волинської ОДА додав, що бізнес і люди – «попереду всіх, навіть пана губернатора». «Без них, без податків, без робочих місць, без соціальних процедур я – ніц негоден, і моя влада ні на що не годна», – зазначив Клімчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Клімчук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Губернатор Волині пообіцяв захищати податківців, «поки живий»
29 жовтень, 2013, 16:12