Уряд лобіює інтереси браконьєрів, – Томенко

Уряд лобіює інтереси браконьєрів, – Томенко
Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко занепокоєний тим, що уряд пропонує повернути дозвіл на ввезення в Україну електровудок та інших засобів для рибного браконьєрства.

Про це інформує Українська правда.

За його словами, парламент прийняв у першому читанні урядовий проект закону про реформування та вдосконалення дозвільної системи у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Даним законопроектом серед іншого вносяться зміни в статтю №53 Закону про тваринний світ, зокрема, вилучається принципова норма про те, що в Україну заборонено ввезення «електроловильних систем (електровудок), монониткових (волосінних) сіток, мисливських капканів та інших засобів добування об'єктів тваринного світу, заборонених законом».

Томенко нагадав, що лише влітку минулого року після довгих дискусій у парламенті під тиском громадськості було ухвалено закон, яким, серед іншого, забороняється ввіз в Україну вищезгаданих знарядь лову.

Як автор закону, Томенко підкреслив, що дія закону вже за один сезон значно покращило ситуацію із неконтрольованим виловом риби, який зазвичай практично дорівнює промисловому.

За його словами, наслідки повернення дозволу на ввіз в Україну такого роду знарядь лову можуть бути катастрофічними.

Томенко пояснив, що через їх дешевизну в більшості випадків вони просто викидаються після разового використання і на дні водойм накопичуються кілометри викинутих синтетичних сіток, які не гниють роками і в які потрапляє і гине риба.

Томенко повідомив, що він вже направив профільному комітету свої поправки до законопроекту.

Окрім того, віце-спікер поінформував, що він особисто звернеться до прем’єр-міністра з проханням роз’яснити «хто в уряді лобіює узаконення в Україні рибного та мисливського браконьєрства».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Уряд лобіює інтереси браконьєрів, – Томенко
27 лютий, 2012, 11:31