Волинянка понад 10 років чекає відшкодування за загибель сина

 Волинянка понад 10 років чекає відшкодування за загибель сина
Мешканка Волині майже 13 років не може отримати компенсацію за загибель сина у ДТП.

Син Валентини Шиманської потрапив в аварію, яка для нього закінчилась смертю, коли повертався з Польщі, ‒ пише ТРК Аверс.

Тоді за кермом авто, яким вони їхали до Польщі, був Ігор Ліновіченко. Саме він дорогою додому не впорався з керуванням. «В 7:15 ранку сталася ДТП, і зразу загинули мій син і цей Валєра, а водій лишився живий», ‒ зазначила жінка.

Над винуватцем аварії у 2001-му році відбувся суд. Тоді Ігору Ліновіченку винесли вирок: 5 років позбавлення волі та відшкодування 78 тисяч гривень.

Особисто Валентині Шиманській підсудний мав відшкодувати 10 тисяч гривень, її невістці, яка на той час залишилась з двома малолітніми дітьми, 38 тисяч гривень.

З часу ухвали такого рішення минуло понад 10 років, однак з зазначеної суми жінка отримала всього 350 гривень, приблизно стільки ж виплатили дружині загиблого.

Постраждалі зверталися у різноманітні інстанції, а найбільше ‒ до виконавчої служби, аби дізнатися, чому вони не можуть отримати гроші. Як виявилося, чоловік, який за скоєне мав сидіти за ґратами 5 років, вийшов на волю на три роки раніше і почав знову їздити закордон.

Як розповів заступник начальника виконавчої служби Павло Бондарук, обмеження виїзду за кордон ‒ це порушення конституційних прав.

«У нас статистика, скажем, справ 50 писали, і суд жоден не задовільнив, оскільки це порушення конституційних прав на пересування, і люди мали по міліонах борги. До кримінальної відповідальності його притягнути може міліція, але вимагає доказати, що він умисно ухиляється . Якщо він платить навіть по 50 гривень - це вже неумисно, а він платить по 5 гривень в місяць, ну то це в нього значить хороший адвокат… Тебе ніхто не притягне», ‒ каже посадовець.

Павло Бондарук стверджує, що вплинути на ситуацію вони не можуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
3 контрабандиста їхало в машині. 2 загинуло, і мати загиблого вимагає від водія гроші. За що?
Відповісти
Останні новини
Волинянка понад 10 років чекає відшкодування за загибель сина
29 жовтень, 2013, 16:43