Мер Луцька просить допомоги у вирішенні дилеми

Мер Луцька просить допомоги у вирішенні дилеми
Міський голова Микола Романюк пропонує лучанам долучитися до вирішення дилеми, яка виникла в зв'язку з ремонтом проспекту Волі.

"Зараз формуються плани на 2014 рік. Хочу почути вашу думку стосовно реконструкції проспекту Волі", - пише він у Facebook.

"Склалася ситуація так, що від вул.Словацького до вул.Шопена - ширина проспекту 14,5 м.,від вул.Шопена до вул.Чехова - 12,5 м.,від вул.Чехова до Київського майдану - 10,5 м.Така ситуація створює певні транспортні проблеми,особливо в зимовий період", - розповів мер.

Тож він просить лучан порадити, як витратити кошти, які виділяються місту на будівництво доріг.



Перший варіант - зробити реконструкцію дорожнього покриття від вулиці Словацького до вулиці Шопена та тротуар від педколеджу до Київського майдану. Вартість приблизно 4,5 мільйона гривень, а ще 8,5 мільйона використати на капітальний ремонт вулиць міста.

Другий - всі кошти спрямувати на реконструкцію проспекту Волі з початком роботи по розширенню.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перший варіант.
Відповісти
спочатку зробіть до кінця перехрестя на соборності (вже пів року як асфальт зняли) і докінчіть міст на рованці!
Відповісти
Даремно. Більшість ніколи не права. Більшість вибрала ссновських, бондаруків, голєвих, шиб, осіпових. Більшість вибрала зеківську партію регіонів, де той, хто сидів у вязниці - почесний громадянин. Наслідки відомі. Такі питання не можна давати на відкуп більшості. Голова не правий. Більшість - це натовп, коса, рогач, сокира, мотузка. Зараз будуть кричати, аби їм собачі будки збудували. Або роздали бідним і голодним. Або перерахували японцям, які постраждали в аварії на АЕС. А в Тернополі, до речі, не аквапарк, а сміх.Готелі і розваги (казино, фітнесценр, бари). Аквапарк - це вода. Водний парк. Він коштує на порядок вище вказаної суми.
Відповісти
Звісно, перший варіант У всіх цивілізованих містах Європи в центрі обмежують рух транспорту
А зимою треба вчасно сніг вивозити!!!!

Відповісти
Я взагалі не пітримую ніякого варіанту. Пр. Волі знаходиться у відмінному стані, а ці кошти краще потратити на вулиці у віддалених районах міста (де взагалі не має асфальтобетонного покриття). Рівень розвитку міста потрібно судити не по центральних вулицях (тому що навіть у відсталих країнах центральні вулиці відповідають техніко-експлуатаційними показникам), а по віддалених від центру вулицях.
Відповісти
Другий.
Хороша ідея запитати у людей!
Відповісти
Хай би доріжки зробили велосипедні.
Відповісти
а відкат-теж теж лучани порадять як витратити? Півтора мільйона доларів-половину Луцька в асфальт закатати можна
Відповісти
Не знаю як Волі, а от дорогу від Площі злуки до перехрестя з вул. Потебні треба зробити, особливо міст. Це зразу "розгрузить" напрямок на Ковельську і не буде заторів біля райдержадміністрації, адже весь львівський напрямок перейде в сторону Д. Галицького - Потебні - Львівська
Відповісти
Вибір такий, що вибору нема: на пр. Волі знову піде чимала сума наших грошей. Принаймні так хоче міська влада. Та проти інших луцьких доріг пр.Волі - лялечка. Тому насамперед треба розглядати "ВАРІАНТ 0": 0грн на пр. Волі, а всі кошти спрямувати на ремонт інших доріг міста, які в гіршому стані. От за нього й голосую. Прошу підтримати "варіант 0". Лучани, не ведіться на "безальтернативний вибір"!
Відповісти
Згідний на 0 варіант. Проспект Соборності у жахливому стані. А проспект Волі, де щоранку та у ввечері проїзжає значна частина багатих людей Луцька, може і зачекати.
Відповісти
Підтримую Березика..Краще вже щось довести до кінця, ніж нове робити на половину.
Відповісти
треба говорити не про дорогу на пр Волі, а, в першу чергу, про тротуари, які від педколеджу знаходяться у жахливому стані, і їх треба негайно або поміняти, або відремонтувати... Коли люди приїздять, інрколи прогулюючись до облради, запитують, чому такі асфальти на центральній вулиці..а з дорогою можна почекати.
Відповісти
Справді, дороги в усьому Луцьку робити треба, а не тільки центр, щоб було чим похвалитися перед високим начальством и гостями! Я все дивуюся, як то тролейбуси ще не перевертаються, наприклад, на перехрестку біля тролейбусного депо; а в маршрутках, поки ту ділянку проїдуть, усі бебехи витрясти можна! Велосипедні доріжки - це взагалі б чудово було, тільки знову ж таки - не лише в центрі...
Відповісти
Перший варіант.
При умові, що реконструкція тротуару від педколеджу до Київського мійдану не передбачає зрізання липової алеї на парній стороні Волі. Без липової алеї та дерев проспект буде не гарний. Луцьк - не Львів і не Одеса, архітектура - а-ля соцреалізм. Зелені насадження вулиць, центральний парк, Стир з лугом, яка розділяє місто на дві частини, прикрашають Луцьк і, як мені здається, відображають в собі природу Волині.
Дякуючи Борису Петровичу ми маємо реконструйований Київський. Гарно? Гарно.
Микола Ярославовичу, зробіть і ви хорошу справу - з"єднайте хорошим тротуаром Театральний і Київський майдани.
Грошей на дороги ніколи не вистачає. Але центральна вулиця міста - це візитівка. Спробуйте розділити сім хлібів: частину грошей на Волі, частину на інші вулиці.
А проблема розширення від паркування, але якщо відштовхуватись від правил (стоянка/зупинка 10м до і після повороту, 30 м до і після зупинок громадського транспорту), то виконати це на Волі не можливо фізично. Розширяти колись прийдеться, але тільки непарну сторону проспекту.
Перший варіант - компроміс.
Відповісти
ширина та до одного місця (кажу як таксист), якшо ширина буде і 25 м затори всеодно будуть, а ті мільйони хай краще йдуть на ремонти доріг, де їздити не можливо, Гнідавська, після зими відродження, соборності, чернешевського, дубнівська, карпенка-карого, мер сам їздить шо не бачить? Чи для дорогих іномарок це не шкідливо?
Відповісти
А давайте щороку той проспеукт Волі реконструювати, а вілиці і дворові території не треба, хай люди далі ноги малають біля самих будинків і вході у підїзди.
зате центральна вулиця облаштована. тудою ж президент коли приїде прокатається. Є багато вулиць і дворових територій де за документами міськради - асфальт давно по 20 років вкладено - але його там ніколи і не було, а бабусі і діти місять багно - звуть депутати міськ ради асфальтом. мало того ще й світло повимикають аби їх очі не бачили де вони ніого не роблять.
Відповісти