У рейтингу процвітання Україна ‒ між Узбекистаном та Белізом

 У рейтингу процвітання Україна ‒ між Узбекистаном та Белізом
Україна зайняла 64-е місце в світовому рейтингу процвітання, розмістившись між Узбекистаном і Белізом.

Усього в рейтингу оцінювали 142 країни, ‒ пише Дзеркало тижня.

Крім базових економічних показників, вчені аналізували стан освіти та охорони здоров’я, рівень безпеки, особистої свободи, якість державних послуг і те, наскільки в країні легко займатися підприємництвом та інноваціями.

Найвищу оцінку Україна отримала за освіту (31- е місце), найнижчі ‒ за рівнем особистої свободи (107-е) і якості державного управління (121-е). Як ідеться в дослідженні, 76% українців вважає, що корупція в бізнесі та владі є широко поширеною.

Перше місце в рейтингу вже п’ятий рік поспіль займає Норвегія, за нею ідуть Швейцарія, Канада, Швеція. Замикає першу п’ятірку Нова Зеландія. США займають 11-е місце.

Голова Legatum Institute, які робили дослідження, Джеффрі Гедмін заявив, що за останні п’ять років «у світі спостерігається безперервне зростання добробуту». Legatum пояснює це поліпшенням у підприємництві, охороні здоров’я та освіті.

Деякі країни колишнього Радянського Союзу зайняли відносно високі позиції в індексі - це Казахстан (47-е), Білорусь (58-е), Росія (61-е), Узбекистан (63-е). Замикають рейтинг африканські країни: Демократична Республіка Конго, Центрально-Африканська Республіка та Чад.

Торік Україна в цьому рейтингу була на 71-й позиції, а в 2011 -му - на 74 -му місці, в 2010 -му ‒ на 69-му місці. Загальна тенденція України з 2009 року ‒ негативна : вона скотилася з 61-го місця. Почасти це пов’язано з тим, що в 2010 році в рейтинг додали ще 32 країни, три з яких зайняли місця перед Україною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
76% українців вважає, що корупція в бізнесі та владі є широко поширеною, а решта про це не думає, бо грає в скакалки в дворі і дивиться мультики і ходить в дитсадок.
Відповісти
Останні новини
У рейтингу процвітання Україна ‒ між Узбекистаном та Белізом
29 жовтень, 2013, 17:12