Назвали найбільших прогульників у Луцькій міськраді

Назвали найбільших прогульників у Луцькій міськраді
Лише сім депутатів Луцької міської ради не пропустили жодного з 18 пленарних засідань ради в 2013 році.

Це члени ВО «Батьківщина» (Аскольд Пекарський, Степан Цимбалюк та Богдан Шиба), ВО «Свобода» (Любов Серба та Юрій Вега) та позафракційний Тарас Бас. Зазначимо, що є ще один обранець, який у графі «прогули» має 0. Це – позафракційний депутат Ігор Поліщук, але в рейтинг зразкових депутатів він не потрапив через надто малий термін депутатської діяльності (лише два місяці), - пише на сторінках Волинського інформаційного порталу виконавчий директор Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу Михайло Шелеп.

Доволі дисциплінованими були й інші 19 депутатів міської ради, які лише раз чи двічі пропустили пленарні засідання ради. В їхньому переліку – Андрій Козюра, Олег Чернецький, Тетяна Дементьєва, Сергій Григоренко, Євгеній Ткачук та секретар ради Григорій Пустовіт.

По інший бік рейтингу відвідуваності – депутати, які з різних причин пропустили понад половину пленарних засідань. Щоправда, таких у Луцькій міськраді значно менше, порівняно з обласною радою.

Так, найбільше «прогуляли» (понад 50% пленарних засідань) три міські обранці: Ірина Комлик (Партія регіонів), Віталій Кварцяний (позафракційний) та Юрій Корольчук (ВО «Батьківщина»). Близькі до цього показника також депутати Олена Голєва (Європейська партія України) та Олександр Пиза (позафракційний).



«Доволі дивно бачити у цьому списку «прогульників» саме керівника фракції ВО «Батьківщина» Юрія Корольчука, який би мав організовувати роботу своїх колег по фракції. Натомість він регулярно пропускає пленарні засідання ради», - відзначає експерт.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: ЯК ЛУЦЬКІ ДЕПУТАТИ ХОДИЛИ НА СЕСІЇ ТА КОМІСІЇ В 2012 РОЦІ

До кінця року у Луцькій міськраді відбудеться ще як мінімум три пленарні засідання. Тож можна спрогнозувати, що у Луцьку не буде депутатів, до яких за підсумками календарного року можна застосувати ст. 20 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад». Та, попри це, ситуація із відвідуваністю депутатами сесій міської ради бажає бути кращою.

Так, згадаймо парадоксальні ситуації на сесіях ради, коли міські обранці реєструвалися вранці, на початку засідання, а вже ближче до полудня просто залишали сесійний зал. Через це головуючому доводилось оголошувати перерву у сесії, бо був відсутній кворум.

Крім того, через малу відвідуваність сесій депутатами міської ради їхні колеги теж неодноразово вдавалися до кнопкодавства, що згодом слугувало підставою для оскарження в суді прийнятих рішень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
всі почули?))
Відповісти
Так Комлик і Голєва готувались до родів, і родили успішно...
Відповісти
Останні новини
Назвали найбільших прогульників у Луцькій міськраді
30 жовтень, 2013, 10:15