Подешевшав спирт для горілчаних комбінатів

Подешевшав спирт для горілчаних комбінатів
ДП «Укрспирт» з 1 березня знизить вартість спирту на 6,7 гривні за 1 дал, що становить 4,5% від нинішньої ціни.

Про це інформує Економічна правда.

Таке рішення було прийнято на нараді за участю керівництва Міністерства аграрної політики і продовольства, ДП «Укрспирт» і виробників продукції. На думку представників підприємства, цей крок дозволить збільшити закупівлю спирту вітчизняними виробниками лікеро-горілчаних виробів.

«Укрспирт», проаналізувавши собівартість, знайшов можливість знизити ціну на спирт на 6,70 гривні за 1 дал», - повідомив заступник генерального директора ДП «Укрспирт» з юридичних питань Віктор Панков.

Обговорення зниження граничної вартості спирту почалося ще в листопаді 2011 року, коли на нараді за участю колишнього першого віце-прем'єра Андрія Клюєва було прийнято рішення проаналізувати діяльність підприємств спиртової галузі.

За результатами аналізу було дане доручення розробити шляхи зниження ціни на спирт.

«Лікеро-горілчані підприємства підтримали нашу ініціативу знизити вартість спирту, оскільки це дасть можливість компенсувати підвищення акцизного збору з 1 квітня 2012 року. Тому виробник лікеро-горілчаної продукції не відчує зростання ціни», - зазначив Панков.

Разом із тим, фінансове становище «Укрспирту» залишається непростим з огляду на необхідність погасити заборгованість по заробітній платі.

«Ця проблема виникла не вчора, а існувала з 2006 року. В середині 2010 року, коли почалася реорганізація промисловості, заборгованість становила близько 20 мільйонів гривень. Влітку минулого року було прийнято рішення, що ДП «Укрспирт» від результатів своєї фінансово-господарської діяльності спрямовує на погашення заборгованості по заробітній платі мінімум 2 мільйони гривень на місяць», - повідомив Панков.

Він додав, що «Укрспирт» веде статистику заборгованості за кожним окремим підприємством.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: економіка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Подешевшав спирт для горілчаних комбінатів
27 лютий, 2012, 12:52