У трьох районів Волині можуть забрати статус «чорнобильських»

У трьох районів Волині можуть забрати статус  «чорнобильських»
У Києві вирішили, що потрібно змінити статус забруднених територій, який нині встановили для Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів.

Про це йшлося 20 жовтня під час час засідання комісії з питань соціального захисту населення, трудових ресурсів та з питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, - повідомили у прес-служб облради.

Так, депутати обговорили звернення Камінь-Каширської, Любешівської та Маневицької районних рад щодо перегляду меж зон радіоактивного забруднення населених пунктів їхніх районів.

Обранців районних громад насторожив експертний висновок про радіологічний стан населених пунктів районів, підготовлений експертною групою Національної комісії з радіаційного захисту населення України, яким рекомендовано змінити статус забруднених територій.

В районних радах вважають, що цей документ підготовлений без всебічного вивчення та не містить статистичних даних про стан захворювання населення, в тому числі і зростання онкологічних паталогій. В усіх трьох зверненнях порушується клопотання до обласної ради про відтермінування перегляду меж зон радіоактивного забруднення.

З викладеним у зверненнях райрад погодилися всі члени комісії.

Заслухавши фахівців управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації, центру "Облдержродючість", обласного центру лабораторних досліджень СЕС України, члени комісії зійшлися на думці, що питання потребує обговорення під час сесії обласної ради.

Зокрема, запропонували звернутися в Кабінет міністрів та просити провести дозиментричну паспортизацію усіх населених пунктів трьох поліських районів і, відповідно, відтермінування перегляду зон радіоактивного забруднення на Волині.

Крім цього, депутати проситимуть про збереження соціального та медичного захисту для осіб, які проживають на територіях з нинішнім статусом. У зверненні також планується викласти пропозиції щодо здійснення радіо-екологічного моніторингу харчової продукції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Чорнобиль
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
закінчились. Дустом їх не пробували тих чорнобильців добити? Живучі, однако....
Відповісти
Бідні Каменци, як жи вони типірачкі буди оддихати по Кримах і Одесах, уже навєрно ни будуть права качати, як цього року в Маріуполі.... Пора привикати жити так як і остальни полішуки, а ни на шару в государства
Відповісти
О, поліська жаба з Ратного озавалася..... мало натаскав контрабанди через Доманово? то мовчи
Відповісти
Самого жаба душить!!!Тобі хто мішає таскати контрабанду?Га!!!
Відповісти
По перше, не в маріуполі, а в Бердянську, йолопе!А по друге, якби тебе,дебіле, в такі умови поселити, де були наші діти, то ти б сам всрався, а не права качав!
Відповісти
Права качаєте Віте, а ми на Вас смірно пашимо
Відповісти
взагалі дурдом!!! людей повно хворіє, всі хвороби від того Чорнобиля! а вони хочуть скасувати зону... нема чим зайнятися владі! спочатку поцікавтеся думкою народу а потім щось думайте!!!
Відповісти
як жи вас халявщикув багацько... Люде болєють скризь, до давайти всю страну обявимо зоною, навить бацько в Біларусі зону скасував, а там грохнуло ни дай Божи, а Віте думаїти тико за свою мошну, і так ізза ВАших ліпових інвалідскіх і чорнобильских корочок нашим дітям ни до інстітуту вступити ни отдихнути нигде крим поля...
Відповісти
ага, але наприклад в Любешівському районі, який найбільше постраждав у Волинській області (найвищий радіаційний фонд у Волині), по статистиці найбільше людей які мають проблеми з кістьми, тобто хвороби артрит, поліартрит і тд. по всій Західній Україні саме у Любешівському районі цих людей найбільше!!! і дослідники вже давно довели, що це саме через Чорнобиль...
Відповісти
а коли відмінять зону, то людям НАБАГАТО важче стане лікуватись, а так хоч якісь да є пільги в нашій державі!
Відповісти
за любешовцив спорити ни буду, вони дійствітєльно постраждали більше всіх, особєнно та тєриторія шо кала самого Любешова, али ж любишовци николи і ни нагліли, сидєть собі тихенько і стогнуть. Там треба провисти дослідження фону і оставити зону, де є загязнєнія, а от в каминцив забрати, бо вони її получили із-за того шо їх зімляк з Осовцєв був начальником защити од Чорнобиля, Іщик його хвамілія
Відповісти
придурок, про що ти взагалі можеш говорити? Що досліджувати, йолопе? Ти тих бідолах бачив, яким взагалі ніде працювати. Єдине що ще було - хоч мізерна допомога в лікуванні, чи ти думаєш , що гроші кейсами хтось давав?
Відповісти
Правильно зроблять що заберуть, а то занадто багато тих пільговиків всюди.
Відповісти
заберуть? Може у тих, хто на халяву всім користувався? У простих селян останнє відтяпають, тебе б в ті умови...
Відповісти
Безграмотний ти дійствітєльно навєрно в школу ни ходив, або живеш за високім забором на чорнобильскі гроши, якшо хочиш то я тобі дам повну розкладку в разрєзє районув по відах услуг... В тому числі по медикаментах, по тому як хто зуби вставляє за чорнобильські гроші, скільки оформлено інвалідів і приблизно скільки з них липові, скільки з Камінь-Каширського району їздять на заробітки і в той же час стоять на обліку в центрі зайнятостіі багато ще цікавих речей про "чорнобильців". Адресок дати, чи визвати повісткою?
Відповісти
я в шоці від вашоі мови
Відповісти
Останні новини
У трьох районів Волині можуть забрати статус «чорнобильських»
30 жовтень, 2013, 16:56