У Табачника придумали, що мають вміти інтернет-журналісти

У Табачника придумали, що мають вміти інтернет-журналісти
У Міністерстві освіти та науки розробили вісім професійних стандартів, серед яких ‒ і для інтернет-журналістів.

Нововведення запроваджені в рамках пілотного проекту відомства та групи роботодавців, ‒ пишуть Коментарі.

Тож, вперше розробили вісім професійних стандартів: інженер конвертерного виробництва, майстер конвертерного виробництва, сталевар конвертера, підручний сталевара конвертера, інженер-електрик в енергетичній сфері енергопостачальної компанії, інженер-електромеханік гірничий, а також журналіст і редактор мультимедійних видань ЗМІ.

Так, у паспорті професії працівників електронних ЗМІ пояснюється, що журналіст ‒ це той, хто тримає руку на інформаційному пульсі. «Він виїжджає на місця реальних подій, щоб створювати репортажі та доносити факти з перших вуст. Він наповнює і редагує розділи, компетентно аналізує матеріал і готує його до подання у встановлених обсягах і рубриках. Журналіст ‒ не та професія, яка існує у відриві від суспільства. Він працює для людей і з людьми», ‒ йдеться в документі.

Як випливає з опису, журналіст організовує і проводить журналістську діяльність (наповнює розділи, проводить інтерв’ю, оперативно редагує текст), формує інформаційний контент (готує цікаві заголовки, постійно моніторить інтернет-видання та інші джерела інформації, перевіряє достовірність фактів і так далі), просуває медійний продукт, у тому числі в соціальних мережах, аналізує ринок споживачів і роль аудиторії для редакційного контенту. А також готує репортажі, розвиває і підтримує на якісному рівні журналістську діяльність, а саме сприяє креативності та інноваціям в журналістиці, погоджує роботу системних аналітиків, програмістів та інших фахівців, а також забезпечує високий рівень кваліфікації персоналу.

Редактор же інтернет-ЗМІ має організовувати і контролювати редакційну діяльність, брати участь у створенні інфографіки, підбирати і навчати персонал, контролювати текстове наповнення ресурсу, вибирати теми, жанри та стилі підготовки матеріалів, планувати роботу і вести базовий бюджет роботи відділу або редакції.

«Паспорти професій допомагають усунути існуючий нині дисбаланс на ринку праці між попитом і пропозицією фахівців, коли знання та навички випускників не відповідають вимогам роботодавців», ‒ зазначають автори документа.

Крім того, за їхніми словами, у паспортах професії чітко прописано, що повинен знати і вміти фахівець, щоб роботодавець був готовий прийняти його на роботу, а у самого працівника при цьому була гідна зарплата і можливості для кар’єрного зростання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
випускники "найбільшого на Волині", то соромно читати ваші опуси.
Відповісти
редакция ВП в шоке от паспорта своей профессии)))
Відповісти
а про копи-паст, каким страдают все редакции волынских электронных СМИ, почему ничего не сказано)))
Відповісти
Хрень якась.
Відповісти
А ще повинен уміти унітази чинити.... щоб без відриву від суспільства..
Відповісти
Останні новини
У Табачника придумали, що мають вміти інтернет-журналісти
01 листопад, 2013, 15:38
У Луцьку перекриють вулицю
01 листопад, 2013, 15:18