В Україні за 3 роки скоротили споживання газу майже в 4 рази

В Україні за 3 роки скоротили споживання газу майже в 4 рази
В Україні за 3 роки скоротили споживання газу з 40 мільярдів кубів до 11 мільярдів за рік.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Віце-прем'єр Юрій Бойко заявив, що уряд України і "Нафтогаз" виконали завдання щодо істотного скорочення поставок російського газу.

"Загалом те завдання, яке ставив президент нашої країни - максимально зменшити закупівлі за контрактом, який був підписаний попереднім урядом Тимошенко і приніс багато горя нашій економіці - в цілому це завдання "Нафтогаз України" та уряд виконали", - сказав Бойко.

Він також додав, що в 2013 році Україна купує у "Газпрому" тільки 11 мільярдів кубів, водночас як три роки тому поставки становили 40 мільярдів кубометрів.

"Ми зменшили закупівлю за цим контрактом", - констатував віце-прем'єр. Крім того, він підтвердив, що Україна дійсно заборгувала Росії велику суму за газ і висловив надію, що найближчим часом борг зменшиться.

"Що стосується інформації, яка з'явилася від наших російських колег, я можу сказати тільки, що у нас дійсно є деякі проблеми з проплатою газу з боку нашої комунальної сфери. Заборгованість дуже велика, і ми сподіваємося, що найближчим часом комунальники виправляться і зменшать її", - підкреслив Бойко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні за 3 роки скоротили споживання газу майже в 4 рази
02 листопад, 2013, 15:09