Третина українців не вірять у якість вищої освіти - опитування

Третина українців не вірять у якість вищої освіти - опитування
Згідно з результатами опитування, проведеного в жовтні 2013 року, низькою або дуже низькою вважають якість вищої освіти 30% опитаних українців.

Про результати опитування повідомляє "Дзеркало тижня".

З твердженням, що вища освіта допомагає реалізуватися найбільш здібним і талановитим, згодні 35% респондентів, не згодні - 40%.

Те, що вища освіта допомагає знайти хорошу роботу, вірять 18%, не згодні з цим 60%.

Як відомо, існує дві форми навчання у виші - безкоштовна (за держзамовленням) і платна (за контрактом, за власні кошти). Теоретично, всі громадяни мають рівні можливості для безкоштовного навчання. Однак з тим, що така можливість реальна, згодні лише 16% опитаних, не згодні - 64%.

Дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" на тему "Ставлення населення України до зовнішнього незалежного тестування" проводилося з 2008 року по жовтень 2013 року в рамках реалізації освітніх проектів Альянсу USETI.

У кожному з загальнонаціональних опитувань було опитано близько двох тисяч респондентів з усіх областей України, АР Крим, Києва та Севастополя. Вибірка опитування є репрезентативною за статтю, віком, освітою, регіоном проживання та типом поселення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
посилають дітей до вузу аби відтягнути час, коли треба дитину працевлаштовувати...Сільські юристи та економісти, брокери з шпокерами ніде і нікому не потрібні...
Відповісти
Українська освіта і диплом нічого не варті. Найкращий варіант - додатково займатись самому, або вчитися в Польщі чи Чехії, при чому ціна навчання і проживання в Польщі приблизно дорівнює тому, що батьки тут витрачатимуть. Крім того в Польщі можна непогано підзаробляти, а для збідних досить великі степендії - від 300 до 700 євро в місяць.
Відповісти
Освіта, здобута в українських вишах (в праватних - особливо!), нічого державі і власнику диплома не дає. Пять років в черзі за дипломом вилітають в свисток. Але є відповідний "результат" - зі знаком "мінус": породжується соціальне невдоволення. Молода людина відстоїть за батькові гроші в черзі за шматочком пластика, приходить до роботобавця, показує цю цидулку і вимагає: "Я маю освіту, давай відповідну роботу". Робота є, але вимагач не вміє нічого робити. Висновки плачевні: гроші заплачені, їх треба відробляти, а роботи немає. Хіба що на старому ринку торгувати пончиками з маком чи повісити на шию обяву "Куплю горіхи". Разом з циганами. І проклинати державу.
Відповісти
Останні новини
Третина українців не вірять у якість вищої освіти - опитування
02 листопад, 2013, 16:17