Як ви оцінюєте вирок Луценку? ПИТАННЯ ДНЯ

Як ви оцінюєте вирок Луценку? ПИТАННЯ ДНЯ
Печерський райсуд Києва дав екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку 4 роки в'язниці з конфіскацією майна і 3 роки позбавлення права займати посади у владі.

Нагадаємо, Луценку інкримінували незаконне оформлення на роботу в МВС свого водія, надання йому квартири та нарахування завищеної пенсії, а також розтрати на святкування Дня міліції в 2008-му і 2009 роках.

За даними слідства, його діяльність на посту глави МВС завдала державі збитків на суму близько 125 тисяч гривень.

ВолиньPost поцікавився що з цього приводу думають волинські політики.

Юрій Лобач, заступник голови Волинської обласної ради (Партія регіонів), 35 років:

«Чесно, я зараз не скажу, бо тільки закінчилась нарада в голови, я не володію цією інформацією. Але якщо обговорювати це питання, то в правовому полі, мені здається, коментувати рішення і дії судді – це не благодатна справа. Є законне рішення суду, і коментувати тут немає що. Суддя вивчив справу детально, суддя зміг оцінити, проводилось слідство, і тому я не можу коментувати дії судді.

По великому рахунку, я хочу сказати одне – закон один для всіх, незалежно від займаних посад. І в принципі, якщо є якісь порушення законодавства, то, напевно, повинні бути якісь певні міри, тому зараз я не можу коментувати дії судді».

Олександр Свирида, депутат Волинської обласної ради (ВО «Батьківщина»), 44 роки:

«Вирок абсолютно неправильний. Та й сама справа надумана, висмоктана з пальця. Це є особиста помста Луценку за те, що він, працюючи міністром внутрішніх справ, тодішніх донецьких назвав бандитами і ними займався. Це їхня особиста помста.

За тим всім нічого немає, але палка має два кінці. І другий кінець у свій час вдарить по тих, хто цю справу інспірував і зробив це судилище. Це все несправедливо, незаконно. Були порушені всі українські закони.

Цей вирок має виключно політичну основу. Він побудований виключно на ненависті сьогоднішньої бандитської влади».

Богдан Шиба, позафракційний депутат Луцької міської ради, 50 років:

«Це вирок системи Януковича. Янукович остаточно собі виніс вирок. Вже все стало зрозуміло – система Януковича стала працювати авторитарними методами, порушуючи не тільки конституційні норми і права людини, але й елементарні підвалини демократії країни, не рахуючись ні з ким. Це агонія».

Володимир Бондар, директор держпідприємства «Теплий дім», екс-губернатор Волині 42 роки:

«Мені дуже боляче бачити цю справу. З судом важко працювати безперечно. У правовій державі із судовою системою сперечатися взагалі не варто.

Але усе, що стосується Юрія Луценка, то це більше схоже на фарс, ніж на правосуддя. Я не розумію, яка була потреба тримати в ув’язненні людину під час досудового слідства стільки часу і при такому стані здоров’я.

Звісно, не зовсім розумію вироку. Я не бачу там порушення, яке б тягнуло на кримінал, на такий термін. Насправді це адміністративне порушення, яке давним-давно можна було вирішити. Дуже шкода мені, що він отримав такий вирок. Ці емоції мене переповнюють цілий день. Я дуже добре знаю Юрія Віталійовича. Раніше часто спілкувалися, мали таку нагоду. Тому я йому можу бажати тільки мужності, здоров’я і всього найкращого».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.