Біля Старого ринку Луцька обіцяють прибрати частину кіосків

Біля Старого ринку Луцька обіцяють прибрати частину кіосків
За рік луцька мерія має намір очистити територію біля Центрального ринку від торгових місць - в рамках розвитку історико-культурного заповідника обіцяють прибрати кіоски на площі між проїжджою частиною та власне ринком.

Про це 27 лютого під час засідання земельної комісії луцької міської ради повідомив депутат Роман Бондарук.

Комісія рекомендувала сесії міськради всього лиш на рік продовжити дію договорів оренди земельної ділянки з фірмою «Скорпіон-сервіс». Там нині розміщуються торгові кіоски, що виходять на вулицю Глушець.

Окрім того, частина цих кіосків встановлена з порушенням державних будівельних норм, - заявив начальник земельного управління міськради Сергій Шабала.

Він зауважив, що найчастіші порушення у розміщенні цих торгових місць – у тому, що ці кіоски розміщені на підземних комунікаціях, а також у тому, що кіоски розміщені заблизько до проїжджої частини.

Шабала додав, що колишній архітектор міста проти такого розміщення кіосків не заперечував.

«Ми повинні біля Центрального ринку розвивати старе місто, центр туризму і все інше. Тому ми маємо починати з того, щоб або взагалі не дозволяти людям там розміщувати торгові місця, або дати термін підприємцям щоб вони зрозуміли: ці желєзячки в перспективі треба прибрати», - зазначив депутат Роман Бондарук.

«Ми даємо їм дозвіл на рік, аби в перспективі вони їх звідти демонтували», - пояснив депутат.

Нагадаємо, директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан зазначав, що «замість нашого страшного ринку ми можемо зробити квартал історичної забудови, тобто забудувати його будиночками в історичному стилі. Там можна розташувати кав’ярні, крамнички, готелі, ярмарок». Він вказував, що розроблено шість пропозицій реконструкції ринку.

Наприкінці минулого року міський голова Микола Романюк зазначав, що «буде працювати над тим, щоб забрати хоча б половину того ринку від замку. Якщо інвестор знайдеться, то там (на місці старого ринку, - ред.) можна готельчик якийсь побудувати, щоб було красиво».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нарешті!
Відповісти
А от людей ви туди розташовували. Можете тепер знайти їм заміну? Це не держава - це - шок ! Хіба ж можна так , це ж якесь робоче місце...Де ж ваша совість?
Відповісти
Останні новини
Біля Старого ринку Луцька обіцяють прибрати частину кіосків
27 лютий, 2012, 18:53