Волинські націоналісти з'їздили в «Холодний Яр». ФОТО

Волинські націоналісти з'їздили в «Холодний Яр». ФОТО
Члени волинського осередку організації "Національний Альянс" повернулися з мандрівного табору "Холодний Яр", який відбувся на Черкащині.

З 2006 року сюди з'їжджаються молоді люди з усієї України, - повідомили у прес-службі організації.

Цього року мандрівка припала на 31 жовтня - 2 листопада та зібрала двадцять юнаків та дівчат з Волинської, Чернігівської, Криворізької, Черкаської, Полтавської областей.

Відкриття табору відбулося в Чигирині.

"З піднятими синьо-жовтим, червоно-чорним, холодноярським "Воля України або смерть", стягом "Національного Альянсу" та з піснею активісти вирушили до Богданової (Іллінської) церкви, що в Суботові. Там для учасників була проведена екскурсія меморіальним комплексом", - кажуть в прес-службі.

Також "альянсівці" побували біля 1000-літнього дуба Максима Залізняка, де Тарас Шевченко написав поему "Гайдамаки", побачили знаменитий Мотронин монастир, де розміщувався штаб холодноярців, вшанували пам’яь Головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака біля його могили в Мельниках. В Медведівці, звідки розпочався гайдамацький рух, відвідали краєзнавчий музей.

100-кілометрова мандрівка урочищем Холодний Яр завершилася на березі Дніпра, поблизу села Боровиця, біля "Павлюкової могили".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слава богу шо тіко двадцять їх було...
Відповісти
Молодці! Цвіт української нації!
Відповісти
Невдахи, йдіть працювати! Досить вже примазуватися до героїчного чину холодноярців. Альянсівці-це лузери та безвідповідальні демагоги.
Відповісти
ще хтось і гроші дає на подорожі.
Відповісти
Вибачайте,але нац.альянс!це не вол.націоналісти,це патріоти)
Відповісти
Власти Германии открыли предварительное расследование, чтобы сделать запрос об экстрадиции бывшего командующего дивизии СС "Галичина" 94-летнего Михаэля Каркоца, проживающего в американском штате Миннесота.
Как заявлял один из служащих дивизии М.Каркоца, солдаты участвовали в жестоких убийствах жителей польских сел, в том числе женщин и детей.
http://censor.net.ua/news/245441/v_germanii_otkryli_sledstvie_v_otnoshenii_komandira_divizii_ss_galichina
В США разгорается скандал вокруг 94-летнего уроженца Луцка, одного из командиров дивизии СС "Галичина"
Информация , которую раскопали в польских архивах журналисты Associated Press, повергла Америку в шок. СМИ запестрели публикациями «Твой сосед - нацист», «Найден старый нацистский убийца детей».

В скандальных архивах сослуживцы Каркоца свидетельствуют, что его подразделение из 115 человек жестоко расправлялось с мирными жителями. По словам автора расследования Девида Райсинга, командовал убийцами Каркоц.

http://censor.net.ua/n244808
Відповісти
Перепрошую, я одна зв'язку не розгледіла?..А про "жорстокі вбивства", то спитайте тих, у кого в роду після 37-го року жодного чоловіка дорослого не залишилося!
Відповісти
Ви про що?
Добірка повідомлень з імпорнтної преси. І тільки.
В Європі ставлення до СС "Галичина" однозначне.
Сподіваюсь, що коли Україна увійде до ЄС то змушена буде расставити крапкі над "І" в законодавчий сфері щодо пропоганди фашизму.
Відповісти
Останні новини
Волинські націоналісти з'їздили в «Холодний Яр». ФОТО
05 листопад, 2013, 09:40