ФК «Волинь» використовує фанів?

ФК «Волинь» використовує фанів?
«Складається враження, що власники футбольного клубу хочуть використати вірних їм вболівальників та небайдужу громадськість для тиску на делегатів конференції Федерації футболу Волині, де обиратимуть нового голову. Саме для цього й організовується акція під стінами облдержадміністрації», - вважає виконавчий директор Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Шелеп.

Про це Шелеп пише у матеріалі «Футбол і політика на Волині: що не поділили олігарх і губернатор» на ВолиньPost.

Нагадаємо, у вівторок, 5 листопада під стінами облдержадміністрації має відбутися мітинг, учасники якого вимагатимуть від влади «не нищити футбол» .

Насправді ж конфлікт між головою ОДА Борисом Клімчуком та колишнім президентом ФК «Волинь» з одного боку, і власниками клубу, з іншого стосується політичних розкладів в області і є лише одним із плацдармів політичного протистояння, пише Михайло Шелеп.

Офіційно ніби-то йдеться про конфлікт між ФК «Волинь» та Федерацією футболу Волині, щодо повноважності членства професійного футбольного клубу у спортивній громадській організації.

Хоча насправді триває протистояння за контроль над керівництвом у ФФВ. Почалося це ще рік тому і стало продовженням конфлікту між акціонерами футбольного клубу.

Тоді, нагадаємо, у боротьбі за керівництво ФФВ зійшлися дві сторони: з одного боку - власник ФК «Волинь» Ігор Палиця в особі віце-президента ФК «Волинь» Юрія Савчука та першого заступника голови федерації футболу Волині Олександра Жуматія. З іншого - голова ФФВ Василь Столяр за підтримки голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука.

Однак втручання Федерації футболу України не дало змоги сторонам конфлікту з’ясувати переможця.

Тепер же, напередодні конференції, яка має відбутися 14 листопада, почалася нова фаза протистояння.

При цьому власники футбольного клубу використовують різноманітні методи боротьби за вплив у ФФУ: організовують «свята футболу» в районах, озвучують заяви і коментарі для преси, зокрема заявляючи, що Клімчук із застосуванням адмінресурсу формує правильний список делегатів на конференцію та має намір «поховати» футбол.

Вже під час футбольного матчу з «Шахтарем» роздавали листівки із запрошенням на акцію «Збережемо ФК «Волинь» для громади!», яка має відбудеться 5 листопада на Київському майдані.

Керівництво футбольного клубу лякає вболівальників тим, що на наступний матч команда може не вийти і клуб взагалі припинить існування.

Відомо, що футбольний клуб зараз переживає складні часи. Інвестор не до кінця визначився із тим, чи потрібен йому клуб. А тому є проблеми із фінансуванням.

Але чому у всіх цих проблемах звинувачують людей, які напряму ніякого стосунку до клубу не мають?

Ймовірно, усі ці медіа-заходи проводяться для того, щоб відвернути увагу від реальної ситуації в клубі, припускає Шелеп.

Крім того, відчуваючи, що результат конференції ФФВ може бути не на їх користь, представники клубу наперед визначають винних у своїй можливій поразці та формують недовіру до рішень конференції.

«Складається враження, що власники футбольного клубу хочуть використати вірних їм вболівальників та небайдужу громадськість для тиску на делегатів конференції. Саме для цього й організовується акція під стінами облдержадміністрації, пише Михайло Шелеп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Думаю стаття замовна, але мені здається що воно так і є...
Відповісти
Кажется мне это была - комедия..
Відповісти
Що це за дебільні припущення "щоб відвернути увагу від реальної ситуації в клубі", перше що це за ситуація в клубі? автор не пояснює, друге яку увагу відвертають? На мій погляд, автор великий фантазер - популіст і за даний матеріал отримав непогані бабулеси.І останнє яке відношення до Волинського футболу і ситуації яка там склалася меє виконавчий директор Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Шелеп, хіба він є фахівцем. Маячня повна!
Відповісти