У Луцьку розповіли, що принесе Волині угода про Асоціацію з ЄС

У Луцьку розповіли, що принесе Волині угода про Асоціацію з ЄС
Підписання угоди про Асоціацію між Україною та Євросоюзом принесе для Волині нові можливості.

Це питання обговорювали під час засідання круглого столу «Зона вільної торгівлі з ЄС: регіональні очікування напередодні підписання угоди про Асоціацію», що відбувся у Луцьку у вівторок, 5 листопада.

Організаторами заходу були Центр політичного аналізу та виборчого консалтингу та факультет міжнародних відносин Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Голова ЦПАВК Михайло Наход розповів, що мета круглого столу – «обговорити економічні аспекти, а не політичну складову». За його словами, такі обговорення відбуваються, щоб показати вплив зони вільної торгівлі із Євросоюзом для підприємців і жителів Волині. Подібні заходи вже відбулися в 15 областях України.

Експерт Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Віктор Гречин розповів, що впровадження всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС призведе до перегляду технічних регламентів в Україні. Це дозволить підвищити якість товарів і послуг на Волині.

«Вони (регламенти, - ред.)в першу чергу покликані забезпечити безпеку продукції. Вони передбачають вимоги щодо характеристик процесу виробництва та самих товарів», - пояснив Гречин.

Віце-консул Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Васілєвський зазначив: «Україна - не тільки сусід, але й стратегічний партнер в політичній та економічній площинах. Підписання угоди призведе до створення зони вільної торгівлі. Я переконаний, що це буде дуже добре для спільних проектів. Співпраця може бути краща і без бюрократичних перепон».

Голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук відзначив, що така угода дає Волині багато можливостей. «Воно дає шанс державі, людям знайти себе у новому світі, в оточені, яке буде формуватися. Ніщо не зміниться на наступний день… Ми втягуємось у розмову до серйозних людей. Це шанс для багатьох…», - пояснив Клімчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цель соглашения. Не допустить сближения Украины с Россией. Оставить в сфере влияния ЕС и США. Открыть украинский рынок для европейских товаров, одновременно не пуская украинские товары в Европу.

Соглашение следует готовить в тайне при тотальной поддержке в СМИ мифа о неготовности Украины даже к такому соглашению. Необходимо создать иллюзию у обывателя, что Украине это соглашение крайне выгодно, но чтобы эти выгоды получить Украина должна выполнить ряд условий.

Условия нужны, чтобы не возникло подозрений у обывателя, что данное соглашение Украине навязывается. В нужный момент об этих условиях забудут, сказав, что значительная часть их выполнена, Украиной достигнут прогресс и документ можно подписать.

Подписание соглашения приведет к резкому спаду экономики, экономическому и политическому кризису. Поэтому необходима жертвенная фигура, которая возьмет на себя ответственность за крах экономики Украины и освободит место новым «здоровым» проевропейским силам.
Следующий этап-захват власти и установление полного контроля над Украиной.
Закрепление колониального статуса Украины.

Полная ликвидация промышленного потенциала Украины. Закрытие предприятий, способных составить конкуренцию европейским товаропроизводителям. Ликвидация наукоемких производств и научного потенциала Украины под предлогом перехода на европейские стандарты в образовании.

Уничтожение плодородных земель путем выращивания на них рапса и других культур, истощающих землю.

Деморализация населения. Разрушение института семьи, внедрение ювенальной юстиции, пропаганда гендерного равенства под видом защиты прав человека.
Відповісти
Чекаємо халяви! Адекватні люди говорять, що нічого не буде! Та все ж таке: Хочу гейропської ХАЛЯВИ!
Відповісти
Чому ж? Є багато плюсів у асоціації з ЄС...
Але жоден з них не стосується простих смертних,які змушені будуть на власних плечах тягти весь тягар інтеграції.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку розповіли, що принесе Волині угода про Асоціацію з ЄС
05 листопад, 2013, 16:54