Парламент не підтримав «пенсійний» закон волинських нардепів

Парламент не підтримав «пенсійний» закон волинських нардепів
Верховна рада України не підтримала зміни пенсійного законодавства, запропоновані народними депутатами, серед яких – мажоритарники від Волині Степан Івахів, Ігор Єремеєв та Сергій Мартиняк.

Мова – про законопроект «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (щодо страхового стажу для призначення мінімальної пенсії) №2997, співавторами якого, окрім трьох волинських нардепів є ще позафракційні депутати Володимир Литвин, Сергій Лабазюк, Валерій Мошенський та Віктор Тимошенко.

Як свідчать результати голосування, оприлюднені на офіційному порталі Верховної ради, для прийняття законопроекту не вистачило 5 голосів.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, зміни вносяться до абзацу першого частини першої статті 28 цього закону, пишуть Коментарі.

Законопроект пропонує зменшити на 5 років трудовий стаж, який потрібен для отримання мінімальної пенсії. Згідно пропозицій, чоловікам для цього достатньо пропрацювати 30 років, а жінкам – 25 років.

Статтю пропонувалося викласти в такій редакції: «Мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 30 років, а у жінок 25 років страхового стажу встановлюється у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом. У разі виплати застрахованій особі довічної пенсії, передбаченої цим законом, мінімальний розмір пенсії за віком у солідарній системі зменшується на розмір зазначеної пенсії».

На думку авторів законопроекту реалізація Закону не потребує додаткових фінансових витрат з Державного бюджету України.

Презентував цей законопроект також один з співавторів народний депутат Володимир Литвин. Під час розгляду законопроекту взяв слово народний депутат від Радикальної партії Олег Ляшко. Він повідомив всіх присутніх про те, що «регіонали» та «ударівці» змовляються про те, що не треба голосувати за цей документ.

Незважаючи на те, що законопроект отримав схвальні відгуки у абсолютної більшості народних депутатів, його так і не підтримали. Кнопку «ЗА» натиснув 221 нардеп, тобто не вистачило усього 5 голосів для прийняття цього законопроекту за основу.

Наприклад, з фракції «УДАР» не проголосувало 8 депутатів, хоча вони фізично були присутні в сесійній залі. З 207 депутатів Партії регіонів кнопку «За» натиснули тільки 10 депутатів.

Цього пленарного тижня Парламент розглянув 5 законопроектів, які мали на меті змінити Пенсійне законодавство та зменшити тривалість пенсійного стажу. Однак, жодну ініціативу більшість не підтримала.

Хоча законопроект волинських нардепів таки «врятували»: Рада більшістю голосів відправила його на доопрацювання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ініціативи волинських нардепів волиняни не коментують - що в офісах вже порожньо?
Відповісти
підараси!!!!! Гандони!!!! УУУУУУУУ!!!
Відповісти
Убий себе об стіну!
Відповісти
Останні новини
Парламент не підтримав «пенсійний» закон волинських нардепів
06 листопад, 2013, 15:52