Вбивці пенсіонерки дали 12 років. ФОТО

Вбивці пенсіонерки дали 12 років. ФОТО
Чоловіка з Луганщини засудили до 12 років позбавлення волі за жорстоке вбивство пенсіонерки на Волині.

Засуджений, окрім того, скоїв декілька крадіжок на вінничині, ‒ повідомляють у прес-службі волинської міліції.

Нагадаємо, у квітні цього року у Володимирі-Волинському 22-річний хлопець вбив 86-річну бабусю, аби забрати у неї шість гривень з кишені та сережки вартістю тисячу гривень. Жінку знайшла соціальний працівник.

На тілі вбитої виявили численні травми, а в квартирі всі речі були розкидані. Правоохоронці розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України і призначили експертизи, аби з’ясувати всі обставини.

Під час розслідування встановили, що мешканець Луганської області приїхав на Волинь у пошуках кращого життя. Перед цим він жив у Вінниці, де скоїв кілька крадіжок, за що сплатив штраф. Маючи кримінальний стаж, молодик поїхав далі. Невдовзі винайняв квартиру у Володимирі-Волинському, жив за випадкові підробітки, але коштів йому не вистачало, оскільки фактично все витрачав на наркотики і алкоголь.

Тієї ночі він вирішив дістати більшу суму, тому вирушив до пенсіонерки, яка жила сама. Увірвавшись до квартири, чоловік вимагав у неї гроші. У те, що в жінки немає заощаджень, не повірив, тож, почав її бити. Знущався доти, поки не задушив. Зірвав із потерпілої золоті сережки, ланцюжок із хрестиком та, відібравши останні шість гривень, подався геть.

Слідчим відділенням Володимир-Волинського МВ УМВС України у Волинській області було перекваліфіковано дії підозрюваного і направлено до суду матеріали справи за п. 4, п. 6 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 (Розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

Вирок суду першої інстанції чоловік намагався оскаржувати в апеляційному суді, але отримати менше покарання йому не вдалося. Апеляційний суд Волинської області призначив 22-річному підсудному покарання у вигляді позбавлення волі строком 12 років із конфіскацією усього належного йому майна.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
за вбивство - смертна кара, як виняток довічне.
тоді грабувати може і будуть, а от позбавляти життя вже подумає.
за совка на мокруху йшли в крайньому випадку, бо знали, що вироком на 99% буде розстріл.
тому і люди були добрішими і розгулу вбивств і згвалтувань такого не було.
Відповісти
Як показує практика, смертна кара часто застосовується до людей, які не винні, оскліьки свідчення вибиваються у відділках міліції. В поточній системі в Україні не можна запроваджувати смертну кару, оскільки помирати буде багато невинних людей.
Відповісти
Останні новини
Вбивці пенсіонерки дали 12 років. ФОТО
08 листопад, 2013, 12:40