Прокуратура знайшла порушення прав волинських дітей-сиріт

Прокуратура знайшла порушення прав волинських дітей-сиріт
Прокуратурою Волинської області проведено перевірку у вищих навчальних закладах краю з питань соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У ході перевірки виявлено непоодинокі факти порушень вимог чинного законодавства, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Зокрема, у Рожищенському коледжі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького не забезпечено своєчасну виплату у підвищеному розмірі стипендій для восьми дітей-сиріт, заборгованість перед якими складала 17 тис. 600 грн.

Не виплачувалась матеріальна допомога і 8 випускникам, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дирекцією Володимир-Волинського педагогічного коледжу. Сума заборгованого становила майже 32 тис. грн.

На виявлені порушення прокурором Рожищенського району та Володимир-Волинським міжрайонним прокурором внесені подання керівникам відповідних навчальних закладів.

Загалом поновлено права 16 дітей. Заборговані їм кошти виплачено у повному розмірі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось завтра приїжджає Павленко і нехай виводять на чисту воду ту Оніщук, яка "займається" в області дітьми-сиротами, яка нічого не робить, а тільки роз'їжджає на своєму Мерседесі!
Відповісти
Останні новини
Прокуратура знайшла порушення прав волинських дітей-сиріт
09 листопад, 2013, 12:59